Salla tuunasi aivan tavalliset mokkapalat uskomattoman upeaksi herkuksi yksinkertaisella tavalla: "Pitäisi onnistua keneltä vain"

9:44 Annin uunissa: Sämpyläkuusi pikkujoulupöytiin

Harrastelijaleipuri Sallan upeita ja juhlavia mokkapaloja ylistetään Facebookin ruoanlaittoryhmässä.

Videolla leivontavinkki pikkujoulukauteen: Annin uunissa -kuusisämpylät!

Miten tuunata aivan tavalliset mokkapalat astetta juhlavimmiksi? Innokas kotileipuri Salla Kinnunen bongasi idean mokkapalojen kuorrutteen pursottamiseen ja lopputuloksena syntyivät upeat "juhlamokkapalat". Salla latasi kuvan tuotoksestan Facebookin suosittuun ruoanlaittoryhmään ja pian näillä mokkapaloilla olikin jo tuhansia tykkäyksiä:

125504110_10221793425978781_6694266766454864145_o

Sallan juhlamokkapaloissa on upea pursotus päällä. Kuorrute on muuten ihan tavallinen mokkapalakuorrute.

– Tuollainen oli oma näkemykseni ideasta. Uskomatonta miten perusleivonnaisesta voi saada noin nätin pelkällä pursotuksella! Ihan menisi juhlatarjottavasta ja hoksasin, että jos jättää osasta kuorrutteesta kaakaon pois, voisi tehdä vaaleita ja tummia ruusukkeita, Salla kertoo MTV:lle.

Upeiden juhlamokkapalojen kuorrutteeseen tarvitaan siis aivan tavallista mokkapalojen kuorrutetta, joka jäähdytetään, vatkataan ja pursotetaan. Ei tarvitse mikään olla ammattilaisleipuri näitä mokkapaloja tehdäkseen.

Sallan tekemä mokkapalakuorrute:

750 g tomusokeria
75 g sulaa voita
0,75 dl kahvia (Jos tarve vaatii, lisää kahvia)
3 reilua rkl tummaa kaakaota


Jääkaappiin jäähtymään, vatkaus ja pursotus.

– Mielestäni tämän pitäisi onnistua keneltä vain. Täytyy vain olla tietynlainen tylla. että saa tuollaisia ruusukkeita. Itse käytin Wilton 2D -tyllaa, mutta on muitakin, millä saa tuollaista aikaiseksi, Salla vinkkaa.

Sallan käsissä on syntynyt muitakin upeita leivontaluomuksia, joita on ihailtu sosiaalisessa mediassa. Tässä muutama Sallan taidonnäytteistä:

Lisää Sallan luomuksia pääset ihailemaan Instagramin puolella Sallan @arjenaurinkoja -tilillä.Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja