Salla tuunasi aivan tavalliset mokkapalat uskomattoman upeaksi herkuksi yksinkertaisella tavalla: "Pitäisi onnistua keneltä vain"
Harrastelijaleipuri Sallan upeita ja juhlavia mokkapaloja ylistetään Facebookin ruoanlaittoryhmässä.
Videolla leivontavinkki pikkujoulukauteen: Annin uunissa -kuusisämpylät!
Miten tuunata aivan tavalliset mokkapalat astetta juhlavimmiksi? Innokas kotileipuri Salla Kinnunen bongasi idean mokkapalojen kuorrutteen pursottamiseen ja lopputuloksena syntyivät upeat "juhlamokkapalat". Salla latasi kuvan tuotoksestan Facebookin suosittuun ruoanlaittoryhmään ja pian näillä mokkapaloilla olikin jo tuhansia tykkäyksiä:
Sallan juhlamokkapaloissa on upea pursotus päällä. Kuorrute on muuten ihan tavallinen mokkapalakuorrute.
– Tuollainen oli oma näkemykseni ideasta. Uskomatonta miten perusleivonnaisesta voi saada noin nätin pelkällä pursotuksella! Ihan menisi juhlatarjottavasta ja hoksasin, että jos jättää osasta kuorrutteesta kaakaon pois, voisi tehdä vaaleita ja tummia ruusukkeita, Salla kertoo MTV:lle.
Upeiden juhlamokkapalojen kuorrutteeseen tarvitaan siis aivan tavallista mokkapalojen kuorrutetta, joka jäähdytetään, vatkataan ja pursotetaan. Ei tarvitse mikään olla ammattilaisleipuri näitä mokkapaloja tehdäkseen.
Sallan tekemä mokkapalakuorrute:
750 g tomusokeria
75 g sulaa voita
0,75 dl kahvia (Jos tarve vaatii, lisää kahvia)
3 reilua rkl tummaa kaakaota
Jääkaappiin jäähtymään, vatkaus ja pursotus.
– Mielestäni tämän pitäisi onnistua keneltä vain. Täytyy vain olla tietynlainen tylla. että saa tuollaisia ruusukkeita. Itse käytin Wilton 2D -tyllaa, mutta on muitakin, millä saa tuollaista aikaiseksi, Salla vinkkaa.
Sallan käsissä on syntynyt muitakin upeita leivontaluomuksia, joita on ihailtu sosiaalisessa mediassa. Tässä muutama Sallan taidonnäytteistä:
Lisää Sallan luomuksia pääset ihailemaan Instagramin puolella Sallan @arjenaurinkoja -tilillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan