Paprika on yksi suomalaisten suosikkivihanneksista. Monipuolista kasvista löytyykin kaupoista monissa eri muodoissa ja väreissä – mutta tiedätkö, miten ne eroavat toisistaan?
Suomessa juhlistetaan heinäkuun loppupuolella vuosittain valtakunnallista paprikaviikkoa. Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK suositteleekin nauttimaan paprikaa erityisesti kesällä.
Suomessa tuotetaan paprikaa huhtikuusta lokakuuhun, sillä kasvis vaatii tietyn määrän valoa ja lämpöä menestyäkseen.
Lue myös: Ostatko aina pelkkää tomaattimurskaa? Kannattaisi tehdä säilykevaihto
Paprikan värillä on väliä
Vihannespaprikoita löytyy ruokakaupoista laajassa väriskaalassa: paprikat voivat olla vihreitä, keltaisia, punaisia, oransseja, valkoisia tai mustan sinipunaisia.
