Säilyketomaattiyrityksen tiistaina järjestämässä tilaisuudessa keskusteltiin ajankohtaisen ruokahävikkiaiheen lisäksi myös tomaattien käsittelystä. Poistatko sinä tomaatista kannan, kun valmistat siitä ruokaa?
MTV Uutiset Live haastatteli viime perjantaina kokki ja ravintoloitsija Henri Alénia liittyen ruoan hinnan nousuun. Alén muistutti haastattelussa, että sekä kotitalouksissa että ravintoloissa voisi pienentää ruokalaskua helposti vähentämällä hävikkiä.
– Hävikki vähäiseksi. Suomalainen heittää 25 kiloa syömäkelpoista ruokaa roskiin per henki vuodessa. Ei sitä annoskokoa tarvitse välttämättä pienentää, mutta hävikkiä vähemmäksi ja tehdään ruoanvalmistuksesta järkevää, Alén totesi.
Lue lisää: Heitätkö 500 euroa taivaan tuuliin? Henri Alén muistuttaa yksinkertaisesta tavasta säästää ruokamenoissa
Katso video: Henri Alén kertoo, miten ruoan hinnannousu vaikuttaa ravintoloihin, ja miten jokainen voisi helposti pienentää ruokalaskuaan. Artikkeli jatkuu videon alla.
5:51

