Paprika on yksi suomalaisten suosikkivihanneksista. Monipuolista kasvista löytyykin kaupoista monissa eri muodoissa ja väreissä – mutta tiedätkö, miten ne eroavat toisistaan?
Suomessa juhlistetaan heinäkuun loppupuolella vuosittain valtakunnallista paprikaviikkoa. Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK suositteleekin nauttimaan paprikaa erityisesti kesällä. Suomessa tuotetaan paprikaa huhtikuusta lokakuuhun, sillä kasvis vaatii tietyn määrän valoa ja lämpöä menestyäkseen.
Lue myös: Ostatko aina pelkkää tomaattimurskaa? Kannattaisi tehdä säilykevaihto: "Ainoa, mitä nykyään ostan"
Paprikan värillä on väliä
Vihannespaprikoita löytyy ruokakaupoista laajassa väriskaalassa: paprikat voivat olla vihreitä, keltaisia, punaisia, oransseja, valkoisia tai mustan sinipunaisia.
Tiesitkö, että paprikan väri kertoo sen kypsyysasteesta? Vihreät paprikat ovat raakoja paprikoita, jotka kypsyessään vaihtavat väriä keltaiseksi tai punaiseksi. Keltaiset ja punaiset paprikat ovat makeimpia kun taas vihreät ja sinipunaiset paprikat ovat kirpeämpiä.
