Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Nyt kannattaa kokata tästä sesonkiherkusta – nappaa paprikareseptit!

10:45Parasta paprikasta – värit ja vitamiinit käyttöönHuomenta Suomi -ohjelmassa kokkailtiin paprikalla. Minkä värinen paprika sisältää eniten C-vitamiinia? Miten paahdetut paprikat kuoritaan?
Julkaistu 23.07.2025 08:15
Toimittajan kuva

Wenla Wallin

wenla.wallin@mtv.fi

Nyt saa kotimaista paprikaa, mutta mitä siitä valmistaisi? Marttaliiton johtava asiantuntija jakaa reseptit.

Kotimaisen paprikan sesonki käy nyt kuumimmillaan. Marttaliiton johtava asiantuntija Marjo Rantapusa muistutti Huomenta Suomi -ohjelmassa paprikan olevan monipuolinen raaka-aine. 

Punaiset paprikat ovat monelle kaikkein tutumpia, ja ne ovat maultaan hieman happamia.

– Punaisen paprikan maku on lähinnä perinteistä mielikuvissa olevaa paprikan makua. Keltahedelmäiset lajikkeet ovat maultaan hieman punaisia miedompia ja aavistuksen makeampia. Oranssin vihannespaprikan maku on muita makeampi, Marttaliitto kertoo sivuillaan.

Vihreä paprika on punaista ja keltaista edullisempaa, koska se on raakaa, jolloin kasvattamiseen ei kulu niin paljoa resursseja. Vihreä paprika saa kypsentämisestä makeutta, ja se sopiikin käytettäväksi esimerkiksi pata- ja pastaruoissa sellerin tapaan. 

Lue myös: Yksi niksi tekee paprikasta vastustamattoman – oletko jo kokeillut?

Nappaa talteen kahden paprikaherkun reseptit

Rantapusa valmisti Huomenta Suomi -ohjelmassa kaksi erilaista paprikaruokaa: paahdetun paprikadipin ja italialaistyylisen panzanellasalaatin.

Muhammara-paprikatahna sopii esimerkiksi grilliruokien lisukkeeksi tai leivänpäälliseksi. Paahtaminen tekee paprikan mausta lempeän ja makean makuisen. Paprikat paahdetaan, kuoritaan ja soseutetaan tahnaksi muutaman muun yksinkertaisen ainesosan kanssa. 

Nappaa talteen resepti: Paahdettu paprikatahna (Muhammara) Marttojen tapaan

Panzanellasalaatti on Rantapusan mukaan mahtava hävikkiruoka, sillä siihen saa upotettua jääkaappiin unohtuneet vihannekset ja kuivahtaneen leivän. 

Nappaa talteen resepti: Marttojen panzanella

Minkä värinen paprika sisältää eniten C-vitamiinia? Miten paahdetut paprikat kuoritaan? Katso paprikavinkit yllä olevalta videolta!

Lue myös: Mitä eroa on vihreällä, punaisella ja keltaisella paprikalla?

Katso myös: Voiko päivän kasvikset juoda yhtenä smoothiena?

0:59Voiko koko päivän kasvikset juoda yhtenä smoothiena?Mitä myyttejä ja väärinkäsityksiä ravitsemukseen ja ruokaan liittyy? Tutkittua tietoa ruoasta Hyvä paha ruoka -tapahtumassa tarjoilivat professorit Mikael Fogelholm ja Marina Heinonen sekä yliopistonlehtori Tiina Jääskeläinen Helsingin yliopistosta.

Lisää aiheesta:

Yksi niksi tekee paprikasta vastustamattoman – oletko jo kokeillut?Tästä supervihanneksesta napostelet helposti päivän C-vitamiinit – paahdettuna hieno lisä moniin ruokiinOletko jo maistanut näitä? Terveellistä, edullista ja jopa perunaa parempaa: "En ole tavannut yhtään henkilöä, joka ei olisi tykännyt"Miksi vihreä paprika on halvempaa kuin punainen? Tätä et ehkä tiennyt suosikkivihanneksestaTämä kotimainen proteiinipommi voi korvata jopa jauhelihan! Erinomainen ravintosisältö: "Paljon proteiinia ja kuitua"Miksi vihreä paprika on halvempaa kuin punainen? Tätä et ehkä tiennyt vuoden vihanneksesta
RuokaPaprikaHuomenta SuomiKasviksetMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 10:58
    EM-koripallo

    Näin Susijengi syö – podcast: Paljastus salaatista kieltäytyjistä

  • 07:45
    Leipä

    Oleellinen yksityiskohta leivänpaahtimesta jäänyt monilta huomaamatta

  • Eilen17:14
    Leivonta

    Lyömätön omenapiirakka! Sadun ohje on jopa "liian suosittu"

  • Eilen10:35
    Arkiruoka

    Halpaa, terveellistä ja ravitsevaa – arkiruoka, jota sinunkin kannattaisi syödä

  • Eilen07:44
    Ruokakauppa

    Oletko hoksannut tätä kaupan paistopisteellä? Jere aivan äimänä