Ravut ovat Suomessa loppukesän sesonkiherkku.
Rapukautta on nyt kuukausi takana, mutta monella rapujuhlat ovat vielä edessä. Miten rapukausi on lähtenyt käyntiin?
Kesän poikkeukselliset säät eivät ole Kalatalouden Keskusliiton toiminnanjohtaja Vesa Karttusen mukaan vaikuttaneet rapukantoihin Suomessa. Karttunen vieraili Huomenta Suomi -ohjelmassa sunnuntaina 16.8.
Täplärapu on edelleen yleisimmin havaittu rapulaji, mutta jokirapuakin löytyy muun muassa Itä- ja Keski-Suomesta.
Rapukausi käynnistyi tänä vuonna 21. heinäkuuta, ja se jatkuu aina lokakuun loppuun saakka.
Lue myös: Miten ravut syödään oikein? Ammattilainen opastaa
Sylvester Soisalo suosii kotimaisia tuoreita rapuja
Rapusesonki tarkoittaa monelle rapujuhlia, ja sellaiset järjestetään myös ravintoloitsija Sylvester Soisalon kalaravintola Boulevard Bar & Seafoodissa.


