Miten ravut syödään oikein? Ammattilainen opastaa
Rapukausi on nyt parhaimmillaan! Katso videolta vinkit rapujen oikeaoppiseen käsittelyyn ja syöntiin.
Ravustuskausi alkoi 21. heinäkuuta, ja kestää lokakuun loppuun saakka. Viiden jälkeen -ohjelmassa testattiin elokuussa ravustusta Keravanjoella.
Samalla ohjelmassa annettiin myös vinkit rapujen käsittelyyn ja syöntiin.
Rapujen syönti ja käsittely: Älä pelkää sotkua!
Ravintolassa tai rapujuhlissa erityisesti monella ensikertalaisella voi mennä sormi suuhun, kun pitäisi keksiä, miten kovakuorisen ravun sisältä saa lihaa paahtoleivän päälle.
Helsinkiläisen OR Restaurant & Barin Janne Kantolan mukaan rapujen käsittelyä ei kannata stressata.
– Ei tarvitse pelätä ääntä tai sotkua. Tämä on sotkuista puuhaa eli sotkua tulee joka tapauksessa.
Katso jutun yllä olevalta videolta, miten ravut käsitellään ja syödään oikein!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka