Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Miten ravut syödään oikein? Ammattilainen opastaa

3:55Näin syöt ravut oikeaoppisestiKATSO VIDEO: Miten ravut syödään? Katso videolta ohjeet!
Julkaistu 19.08.2023 17:33

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Toimittajan kuva
Jere Silfsten

jere.silfsten@mtv.fi

Rapukausi on nyt parhaimmillaan! Katso videolta vinkit rapujen oikeaoppiseen käsittelyyn ja syöntiin.  

Ravustuskausi alkoi 21. heinäkuuta, ja kestää lokakuun loppuun saakka. Viiden jälkeen -ohjelmassa testattiin elokuussa ravustusta Keravanjoella.

Lue myös: Ravustuskausi on nyt parhaimmillaan – tältä näyttää 10-vuotias täplärapukannibaali

Samalla ohjelmassa annettiin myös vinkit rapujen käsittelyyn ja syöntiin. 

Rapujen syönti ja käsittely: Älä pelkää sotkua!

Ravintolassa tai rapujuhlissa erityisesti monella ensikertalaisella voi mennä sormi suuhun, kun pitäisi keksiä, miten kovakuorisen ravun sisältä saa lihaa paahtoleivän päälle.

Helsinkiläisen OR Restaurant & Barin Janne Kantolan mukaan rapujen käsittelyä ei kannata stressata. 

– Ei tarvitse pelätä ääntä tai sotkua. Tämä on sotkuista puuhaa eli sotkua tulee joka tapauksessa.

Katso jutun yllä olevalta videolta, miten ravut käsitellään ja syödään oikein!

Lue myös: Harri Syrjänen neuvoo, kuinka helposti valmistuu taivaallinen toast skagen

Lue myös: Nopeat leivät arkeen ja juhlaan: Katin ihanat rapuleivät

Lisää aiheesta:

Miksi rapuveitsessä on reikä? Ravintoloitsijan vinkit rapujuhliinOdotettavissa kutsu rapujuhliin? Kari Aihinen näyttää, miten saat ravuista oikeasti kaiken irti!Paras keino mehevään savuloheen: "Aika valtava ero"Jari-Jukka ylistää vartissa mureaksi kypsyvää grillilihaa: "Kuin pekonia, mutta parempaa"Edullisesta kotimaisesta kalasta voi valmistaa yllättävän ruoan: "Vieraat ihan äimänä"Erik kertoi MTV:lle salaisen aseensa rapujen houkuttelemiseksi ja mitä saksiniekkojen kanssa on parasta nauttia
RuokaniksitRuokaViiden jälkeenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruokaniksit
  • 4.10.17:32
    Ruoka

    Tee minuutin kikka pakastekorvapuusteille – mielettömän hyvä lopputulos!

  • 3.10.17:13
    Ruoka

    Tiesitkö? Helppo kikka takaa mikropopcornien onnistumisen

  • 23.9.17:17
    Ruoka

    Tiesitkö tätä ketsuppikikkaa? Viimeisetkin tipat pullosta ulos

  • 21.9.09:45
    Ruoka

    Parasta keitettyä parsakaalia: Testaa Samulin kypsennyskikka

  • 20.9.09:43
    Ruoka

    Tiesitkö? Näin parsakaali kannattaakin pestä