Ravustuskausi on jälleen käynnissä, ja se jatkuu tästä päivästä eteenpäin aina lokakuun loppuun saakka. Rapujuhlat ovat monelle loppukesän kohokohta.
Vuoden 2025 ravustuskausi on käynnistynyt 21. heinäkuuta ja jatkuu lokakuun loppuun saakka.
Pro Kala ry:n mukaan vilkkainta ravustusaikaa on elokuu.
– Silloin Suomen vesistöistä nousee sekä kotoperäisiä jokirapuja että täplärapuja, Pohjois-Amerikasta kotiutunutta lajia. Pyyntikokoisella ravulla on mittaa vähintään 10 senttimetriä, ja se on 5–9 vuoden ikäinen, tiedotteessa kerrotaan.
Rapujuhlissa rapua voidaan tarjoilla joko pelkkänä alkupalana tai illallisen pääruokana. Alkupalana rapuja on hyvä varata 6–8 kappaletta ruokailijaa kohden, ja pääruokana niitä voi olla jokaiselle 10–12 kappaletta. Rapujen lisukkeena tarjotaan vaaleaa leipää, voita ja tilliä.

