Rapujuhlat ovat osa suomalaisten perinteitä, mutta miten kovakuoristen herkkupalojen nauttiminen tapahtuu? Näillä vinkeillä onnistuu ensikertalainenkin!
Ravustuskausi alkaa tänään, mikä tietää monissa kaveriporukoissa jo perinteeksi muodostuneita rapujuhlia. Mutta miten rapu oikeastaan syödään?
Rapuja syödään sormin ja rapuveitsellä kuorien sekä imeskellen ja ryystäen. Monet aloittavat syömisen saksista tai pyrstöstä. Ravun voit syödä joko sitä mukaan kun lihaosia irtoaa, tai laittaa lihapalat tillisilpulla maustetun paahtoleivän päälle.
Lue myös: Älä osta! WWF:n tuore listaus kaloista, jotka pitäisi jättää syömättä – ehdoton ei sushiravintoloiden suosikille: "Järjenvastaista"
Keitä, jäähdytä, säilytä kylmässä
Nosta kypsät ravut liemestä ja jäähdytä. Poista liemestä myös tillinippu.
Nosta lopuksi kattila altaaseen ja valuta kylmää vettä sen ympärille, jotta kattilassa oleva liemi jäähtyisi. Laita ravut takaisin liemeen niin, että liemi peittää ravut. Lisää joukkoon vielä loput tillinipusta ja jäähdytä 8–10 asteiseksi.
Rapuja on syytä säilyttää kylmässä myös kuljettaessa. Parhaimmillaan ravut ovat 6–12 tuntia keittämisen jälkeen.

