Mikä on pangasius ja mistä sen huono maine johtuu?
Lounasravintolan päivän ruokalistalla on tarjolla pangasiusta ja katkarapuja ja toimistolla yksi toisensa jälkeen kysyy: "Mikä ihmeen pangasius?"
Vaikka tätä tuontikalaa on ollut Suomessakin tarjolla jo vuosia, ei kalan nimi ihan samalla tavoin solju huulilta kuin kotimaiset ruokakalat.
Pangasius, eli haimonni, elää luonnonvaraisena Vietnamissa Mekong-joen vesistöalueella, mutta Suomessa myytävä haimonni on kasvatettua pääosin Vietnamissa ja Thaimaassa, kertoo WWF.
Kasvatus ei ole täysin ongelmatonta, minkä takia vastuullisesti kasvatetuista haimonneista viestitään sertifiointien avulla.
Lue myös: Lohikeittoa nopeasti ja halvalla: Jessen soppa maksaa alle kaksi euroa annokselta
Hyvä, paha haimonni
Suomessa kaupasta saa pangasiusta pakasteesta fileenä ja reseptejä googlatessa tarjolle tulee esimerkiksi uunikalaohje sekä jo alussa mainittu "pangasiusta ja katkarapuja thaimaalaisittain".

