Talvipakkasilla maistuu kalasoppa! Nappaa keittiöammattilaisen vinkit edullisen ja maistuvan keiton kokkaamiseen.
Vinkkasimme MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla tammikuussa keskitalven suuren kalaherkun, mateen, sesongista. Made on vähäruotoinen ja herkullinen turskakala, josta valmistetaan perinteisesti esimerkiksi keittoa.
Kalakeittopäivää vietetään tänä vuonna tiistaina 6. helmikuuta, ja tavoitteena on laittaa suomalaisten kattilat porisemaan.
Nyt lusikkansa kalasoppaan heittää myös Pro Kala ry. Kalayhdistys vinkkaa lähestyvän kansallisen kalakeittopäivän kunniaksi, miten kotona saa tehtyä hyvää kalakeittoa edullisesti.
Halvempaa soppaa pakastekalaa hyödyntämällä
Turkulainen keittiömestari Jesse Söderlund paljasti kalayhdistykselle omat kalakeittokikkansa ja ideoi yhteensä kolme erilaista kalasoppareseptiä. Söderlund ideoi keitot maku edellä, mutta tarkalla budjetilla. Tavoitteena oli, että jokaisen keiton ainekset maksavat noin kymmenen euroa. Kun kustakin keitosta tulee noin kuusi annosta, on yhden annoksen hinta alle parin euron tuntumassa.


