Michelin-tähden pokannut ravintola Grön yllätystähdestä: "Kiitos haastava suomalainen ilmasto ja säilykepurkit"

ravintola grön
Ravintola Grönissä käytetään mahdollisimman paljon pohjoismaalaisia ja luonnon omia villituotteita. Lehtikuva

Ravintola Grön on onnistunut neljässä vuodessa nousemaan kahden ammattilaisen ideasta Pohjoismaiden arvostetuimpien ravintoloiden joukkoon. 

Arvostettu ja odotettu Michelin Guide Nordic Countries 2018 -opas julkaistiin maanantai-iltana Kööpenhaminassa. Suomen kannalta gaalassa saatiin erinomaisia uutisia, kun helsinkiläisravintola Grön palkittiin yhdellä Michelin-tähdellä. Suomen muut yhden tähden ravintolat, Ask, Demo, Olo ja Ora, ovat pitäneet tähdensä vuodesta 2015 saakka. 

Astetta ainutlaatuisemman Grönin tähdestä tekee se, että ravintola aloitti toimintansa vasta neljä vuotta sitten.

Näihin neljään vuoteen on kuitenkin mahtunut lukuisia tunnustuksia. Viime vuonna Suomen Gastronomien Seura myönsi Grönille Vuoden ravintola 2017 -tunnustuksen, ja tämän vuoden tammikuussa Viisi tähteä -sivusto nosti ravintola Grönin 50 parhaan ravintolan listauksessa komeasti sijalle yksi.

Myös pohjoismainen White Guide -ravintolaopas on nostanut Grönin Suomen parhaiden ravintoloiden joukkoon. Palkintoja löytyy myös keittiöstä, sillä ravintolan toinen omistaja Toni Koistinen on palkittu Vuoden Kokki 2016 -tittelillä.

Tähti on kansainvälinen kunnianosoitus suomalaisella gastronomialle

The Michelin Guide kiitteli pian tulosten jälkeen julkaisemassaan twiitissä ravintola Grönin kykyä käsitellä vihanneksia samanarvoisina raaka-aineina lihan ja kalan kanssa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Ravintola Grön julkaisi pian ilouutisen jälkeen Facebook-sivuillaan kiitoksensa tästä ravintola-alan yhdestä arvostetuimmasta huomionosoituksesta.

– Grönin tarina alkoi neljä vuotta sitten. Päätimme toteuttaa haaveemme kotimaisesta keittiöstä panostamalla laadukkaisiin raaka-aineisiin ja rentoon ilmapiiriin. Meille se oli hyppy tuntemattomaan eikä oltaisi ikinä osattu odottaa näin suurta arvostusta, päivityksessä kerrotaan.

Päivityksen mukaan Michelin tähti on paitsi kunnia ravintolalle, mutta myös kansainvälinen kunnianosoitus suomalaisella gastronomialle ja sille, että uskomalla omaan juttuun se myös toteutuu.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Emme osaa tarpeeksi kiittää teitä, vieraitamme. Olette läsnäolollanne ja lämmöllänne kannustaneet meitä aina vain eteenpäin - luotte jokaiseen iltaan ainutlaatuisen tunnelman. Tämä tähti on siis myös teille. Te teette tästä meille mahdollista ja olette tärkein osa Grönin tarinaa.

Ravintoloitsijat kiittävät Grönin henkilökuntaa, perhettä, ystäviä, kollegoja ja tuottajia, joilta alusta asti saatu tuki on mahdollistanut nyt saadun kunnian.

– Kiitos haastava suomalainen ilmasto ja säilykepurkit. Kiitos kaikille teille, jotka olette uskoneet meihin, Toni ja Lauri kiittävät. 

"Ilmeisesti tarkastajat eivät taaskaan käyneet Tampereella tai Turussa"

Myös someyleisö on ottanut ilouutisen hyvillä mielin vastaan, ja sosiaalinen media vilisee onnitteluja pienelle ravintolalle, jonka varauskalenteri tulee todennäköisesti täyttymään hetkessä. 

Vaikka uusi tähti on totta kai Suomelle ilouutinen, osa someyleisöstä on herännyt pohtimaan, miksi tähtiä ei taaskaan saatu Helsingin ulkopuolelle. Alkuvuodesta Vuoden ravintola -tittelillä palkittua turkulaista Kaskista oli etukäteen ennustettu yhdeksi vahvaksi tähtiehdokkaaksi, mutta Turku joutuu vielä odottamaan tähteään.

– Ilmeisesti tarkastajat eivät taaskaan käyneet Tampereella tai Turussa, eräässä twiitissä kommentoidaan.

Lähteet: Twitter, Facebook

***


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja