Kun turkulaisravintola sai Michelin-tähden, alkoi uudenlainen jännittäminen: "Emme tiedä, kuka hän on"

Turku isännöi kesäkuussa ensimmäistä kertaa Suomessa Michelin-tähtien julkistamistilaisuutta 8:31 Turku isännöi kesäkuussa ensimmäistä kertaa Suomessa Michelin-tähtien julkistamistilaisuutta
KATSO VIDEO: Miten ravintola saa säilytettyä saavuttamansa Michelin-tähden? Ravintola Kaskiksen Christina Haukka vastaa. Videolla haastateltavana myös Michelin-projektipäällikkö Heli Nieminen Turun kaupungilta.

Kanadasta aikoinaan Suomeen muuttanut sommelier Christina Haukka sai viime vuonna Michelin-organisaatiolta huikean tunnustuksen. Turkulaisessa Michelin-ravintola Kaskiksessa työskentelevä Christina kertoo nyt, mitä tähden ja tunnustuksen saaminen merkitsee ravintolalle ja sen toiminnalle.

Kuten aiemmin jo uutisoimme, maanantaina 12.6. Turussa tehdään historiaa, kun kaupunki isännöi kuuluisaa ruokatapahtumaa, Michelin-tähtien jakoa pohjoismaiden ravintoloiden osalta. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Suomi isännöi tapahtumaa.

Pohjoismaisten ravintoloiden Michelin-tähdet  2023 jaetaan Turussa, tapahtumakeskus Logomossa maanantaina 12. kesäkuuta kello 18 alkaen. MTV Uutiset seuraa tapahtumaa paikan päällä. 

Turun kaupungilla Michelin-projektipäällikkönä työskentelevä Heli Nieminen kertoi lauantaina Huomenta Suomessa tapahtumalla olevan valtava merkitys pr-mielessä sekä Turulle että koko Suomelle. Tapahtuman myötä Suomi ja Turku saavat arvokasta kansainvälistä näkyvyyttä.

– Tietysti me toivomme, että tämä poikii myös juttuja suomalaisesta ruokakulttuurista, kauniista Turusta, saaristosta ja meidän alueen toimijoistamme.

Ravintola Kaskiksen pääsommelier Christina Haukka tunnustuksesta: "Tuntuu todella hyvältä"

Omista Michelin-kokemuksistaan kertoi Huomenta Suomen haastattelussa myös turkulaisravintola Kaskiksen pääsommelier Christina HaukkaKaskis sai viime vuonna yhden Michelin-tähden ja nousi näin ollen ensimmäiseksi Helsingin ulkopuolella sijaitsevaksi Michelin-ravintolaksi Suomessa. 

Samalla Christina Haukka valittiin vuoden 2022 parhaaksi sommelieriksi kaikkien Pohjoismaissa toimivien Michelin-ravintoloiden sommelierien joukosta.

Haukka kertoi Huomenta Suomessa tunnustuksen merkinneen hänelle todella paljon.

– Tämä on sellainen ammatti, missä pitää olla intohimoa. On hienoa, kun tällainen kansainvälinen taho kuin Michelin kertoo että "hei, sä teet hyvää työtä", että he huomaavat sen. Kaikki ne opiskelut ja pitkät päivät ravintolassa, ja joku arvostaa sitä – se tuntuu todella hyvältä.

Yksi asia jännittää tähden saamisen jälkeen: "Emme tiedä, kuka hän on"

Michelin-tähden saaminen ei Haukan mukaan ole juurikaan muuttanut Kaskiksen toimintaa, mutta toki se luo työhön oman paineensa.

– Aina yritetään saavuttaa sekä keittiössä että salissa tähtitaso. Pyrimme aina tekemään paremmin töitä. Paineita on ehkä sillä tavalla, kun nyt tulee joka vuosi tarkastaja ja emme tiedä, kuka hän on.

Jännitys työhön tulee siis Haukan mukaan siitä, saadaanko saavutettu Michelin-tähti varmasti pidettyä ravintolalla.

Kuinka vaikeaa tähden säilyttäminen sitten todellisuudessa on? 

Katso jutun yllä olevalta videolta, kuinka vaikeaa Christina Haukan mukaan Michelin-tähden säilyttäminen oikeasti on. Videolla haastateltavana myös Turun kaupungin Michelin-projektipäällikkö Heli Nieminen, joka kertoo ruokatapahtuman merkityksestä Suomelle ja Turulle.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.