Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kun turkulaisravintola sai Michelin-tähden, alkoi uudenlainen jännittäminen: "Emme tiedä, kuka hän on"

8:31Turku isännöi kesäkuussa ensimmäistä kertaa Suomessa Michelin-tähtien julkistamistilaisuuttaKATSO VIDEO: Miten ravintola saa säilytettyä saavuttamansa Michelin-tähden? Ravintola Kaskiksen Christina Haukka vastaa. Videolla haastateltavana myös Michelin-projektipäällikkö Heli Nieminen Turun kaupungilta.
Julkaistu 12.06.2023 08:28

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Kanadasta aikoinaan Suomeen muuttanut sommelier Christina Haukka sai viime vuonna Michelin-organisaatiolta huikean tunnustuksen. Turkulaisessa Michelin-ravintola Kaskiksessa työskentelevä Christina kertoo nyt, mitä tähden ja tunnustuksen saaminen merkitsee ravintolalle ja sen toiminnalle.

Kuten aiemmin jo uutisoimme, maanantaina 12.6. Turussa tehdään historiaa, kun kaupunki isännöi kuuluisaa ruokatapahtumaa, Michelin-tähtien jakoa pohjoismaiden ravintoloiden osalta. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Suomi isännöi tapahtumaa.

Pohjoismaisten ravintoloiden Michelin-tähdet  2023 jaetaan Turussa, tapahtumakeskus Logomossa maanantaina 12. kesäkuuta kello 18 alkaen. MTV Uutiset seuraa tapahtumaa paikan päällä. 

Turun kaupungilla Michelin-projektipäällikkönä työskentelevä Heli Nieminen kertoi lauantaina Huomenta Suomessa tapahtumalla olevan valtava merkitys pr-mielessä sekä Turulle että koko Suomelle. Tapahtuman myötä Suomi ja Turku saavat arvokasta kansainvälistä näkyvyyttä.

– Tietysti me toivomme, että tämä poikii myös juttuja suomalaisesta ruokakulttuurista, kauniista Turusta, saaristosta ja meidän alueen toimijoistamme.

Lue myös: Turussa tehdään historiaa! Ravintoloiden Michelin-tähdet jaetaan ensimmäistä kertaa Suomessa

Ravintola Kaskiksen pääsommelier Christina Haukka tunnustuksesta: "Tuntuu todella hyvältä"

Omista Michelin-kokemuksistaan kertoi Huomenta Suomen haastattelussa myös turkulaisravintola Kaskiksen pääsommelier Christina Haukka. Kaskis sai viime vuonna yhden Michelin-tähden ja nousi näin ollen ensimmäiseksi Helsingin ulkopuolella sijaitsevaksi Michelin-ravintolaksi Suomessa. 

Samalla Christina Haukka valittiin vuoden 2022 parhaaksi sommelieriksi kaikkien Pohjoismaissa toimivien Michelin-ravintoloiden sommelierien joukosta.

Haukka kertoi Huomenta Suomessa tunnustuksen merkinneen hänelle todella paljon.

– Tämä on sellainen ammatti, missä pitää olla intohimoa. On hienoa, kun tällainen kansainvälinen taho kuin Michelin kertoo että "hei, sä teet hyvää työtä", että he huomaavat sen. Kaikki ne opiskelut ja pitkät päivät ravintolassa, ja joku arvostaa sitä – se tuntuu todella hyvältä.

Lue myös: Tässä ovat Suomen Michelin-ravintolat 2022: Ensimmäinen tähtiravintola Helsingin ulkopuolelle!

Yksi asia jännittää tähden saamisen jälkeen: "Emme tiedä, kuka hän on"

Michelin-tähden saaminen ei Haukan mukaan ole juurikaan muuttanut Kaskiksen toimintaa, mutta toki se luo työhön oman paineensa.

– Aina yritetään saavuttaa sekä keittiössä että salissa tähtitaso. Pyrimme aina tekemään paremmin töitä. Paineita on ehkä sillä tavalla, kun nyt tulee joka vuosi tarkastaja ja emme tiedä, kuka hän on.

Jännitys työhön tulee siis Haukan mukaan siitä, saadaanko saavutettu Michelin-tähti varmasti pidettyä ravintolalla.

Kuinka vaikeaa tähden säilyttäminen sitten todellisuudessa on? 

Katso jutun yllä olevalta videolta, kuinka vaikeaa Christina Haukan mukaan Michelin-tähden säilyttäminen oikeasti on. Videolla haastateltavana myös Turun kaupungin Michelin-projektipäällikkö Heli Nieminen, joka kertoo ruokatapahtuman merkityksestä Suomelle ja Turulle.

Lue myös: Turussa tapahtuu nyt jotain ennennäkemätöntä – Michelin-tähtiä ropisee: "Olemme ihan liekeissä"

Lisää aiheesta:

Michelin-tähden saanut Kozeen Shiwan: "Kaikki voivat pitää turpansa kiinni"Turku on tänään kansainvälisen median huomion keskipisteenä – "Ihan uskomaton lottovoitto"Turussa tapahtuu nyt jotain ennennäkemätöntä – Michelin-tähtiä ropisee: "Olemme ihan liekeissä"Millä reseptillä Michelin-tähti saavutetaan? Suomalaiset tähtiravintoloitsijat vastaavat Michelin-tähden pokannut ravintola Grön yllätystähdestä: "Kiitos haastava suomalainen ilmasto ja säilykepurkit"Michelin-tarkastaja vieraili Hans Välimäen ravintolassa: "En tosiaan odottanut tätä"
RavintolatRuokaTurkuHuomenta SuomiMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat
  • 3.9.08:09
    Ruoka

    Suosittu grilli suljettu pysyvästi: "V*tuttaa aika rankasti"

  • 31.8.17:34
    Ruoka

    Suomalaiskokit kertovat ravintola-alan vaietusta ongelmasta

  • 27.8.17:02
    Ruoka

    Keittiössä huudettiin, joku sai turpaan ja osa oli kännissä – suomalaiskokit kertovat ravintola-alan villeistä vuosista

  • 27.8.10:10
    Ruoka

    Kozeen Shiwanilta yllättävä vihjaus suorassa lähetyksessä

  • 26.8.18:08
    Viiden jälkeen

    Kohukokki avautuu voinnistaan: Ahdistuskohtauksia, oksentelua ja paniikkia