Tässä ovat Suomen Michelin-ravintolat 2022: Ensimmäinen tähtiravintola Helsingin ulkopuolelle!

shutterstock_2063864999
Suomeen saatiin uusi tähtiravintola. Shutterstock

Pohjoismaiden tähtiravintolat vuosimallia 2022 on julkistettu. Suomeen saatiin uusi tähtiravintola, joka on ensimmäinen Helsingin ulkopuolella.

Michelin Guide Nordic Countries -opas vuosimallia 2022 on julkaistu. Oppaan tämän vuoden painoksessa on yhteensä 255 ravintolaa, joista 74 on tähditettyjä, 32 on saanut Bib Gourmand -arvion ja 38 palkitaan MichelinGreen Starilla. Oppaan ravintolat sijaitsevat Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Islannissa.

Turkulaiselle Kaskikselle historiallinen ensimmäinen tähti, Palacelle toinen tähti

Suomeen saatiin uusi tähtiravintola, kun turkulainen Kaskis nappasi ensimmäisen Michelin-tähtensä. Kyseessä on ensimmäinen Helsingin ulkopuolella sijaitseva Michelin-ravintola Suomessa.

– Siellä kokit Erik Mansikka ja Simo Raisio ovat luoneet maistelumenun, jossa on rohkeita makuja sekä värejä ja hienoja, herkullisia yhdistelmiä, Michelin-oppaan edustajat perustelevat tähden antamista tiedotteessa.

Suomen Michelin-ravintolat: 

Palace, Helsinki (**)
Kaskis, Turku (*)
Inari, Helsinki (*) (*sulkee ovensa heinäkuussa 2022)
Demo, Helsinki (*)
Finnjävel Salonki, Helsinki (*)
Ora, Helsinki (*)
Olo, Helsinki (*)
Grön, Helsinki (*)

Ravintola Kaskiksen Christina Haukka sai myös Michelin Sommelier -palkinnon. Haukka teki vaikutuksen Michelin-tarkastajiin tarkkaavaisella lähestymisellään samalla, kun hän esittelee tietojaan viineistä.

Helsinkiläinen ravintola Palace nosti myös arvionsa yhdestä kahteen Michelin-tähteen. Palace valittiin myös Suomen parhaaksi ravintolaksi taannoin järjestetyssä Suomen 50 parasta ravintolaa -äänestyksessä. Michelin-oppaan edustajien mukaan toisen tähden saaminen on Palacelle erityisen upeaa, sillä vuonna 1987 Palace oli ensimmäinen Michelin-tähden Suomessa saanut ravintola

– Eero Vottonen ja hänen tiiminsä tarjoavat hienostuneen ja modernin maistelumenun, jossa moderneihin pohjoismaisiin resepteihin yhdistetään japanilaisia ja ranskalaisia vaikutteita. Erinomaiset raaka-aineet kannattelevat huolella tasapainotettuja annoksia, jotka ovat täsmällisiä, jalostettuja ja aseteltu taiteellisesti lautaselle. Kokit tuovat annokset itse pöytään ja viimeistelevät ne siinä, mikä tuo ruokailuun uuden upean tason.

Pohjoismaisen Michelin-oppaan kattamissa viidessä maassa vuoden 2022 painoksessa yhteensä yksitoista uutta ravintolaa sai ensimmäisen tähtensä.

Myös Michelinin vihreitä tähtiä jaettiin Suomeen. Michelin Green Star edustaa ekoystävällista gastronomiaa. Vihreän tähden sai helsinkiläisravintola Natura.

Katso myös video: Työvoimapula uhkaa: Saadaanko ravintolat pidettyä auki?

Työvoimapula uhkaa: Saadaanko ravintolat pidettyä auki? 4:33
Työvoimapula on todellinen ongelma ravintola-alalla.


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!