Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

Perhon ruokatuotannon lehtori Akis Staboulis on kouluttanut kokkeja yli 30 vuoden ajan.
Perhon ruokatuotannon lehtori Akis Staboulis on kouluttanut kokkeja yli 30 vuoden ajan.
Julkaistu 08.11.2025 17:32
Toimittajan kuva
Sanna Pietiläinen

sanna.pietilainen@mtv.fi

Toimittajan kuva

Inka Korhonen

inka.korhonen@mtv.fi

Kokeneen opettajan mukaan kokkien pitää olla keittiössä nopeita ja suunnitelmallisia.

Perhon ravintokoulun opetuskeittiössä oli täysi vauhti päällä, kun Viiden jälkeen -ohjelma kävi marraskuussa vierailulla. Keväällä aloittanut ryhmä valmisti juuri lounasta.

VJ ravintolakoulu Perho

Perhon ruokatuotannon lehtori Akis Staboulis on opettanut kokkiopiskelijoita yli 30 vuoden ajan. Hänen mukaansa kokilla pitää ehdottomasti olla ainakin intohimoa lajiin ja tietynlaista johdonmukaisuutta.

Viiden jälkeen -ohjelma selvitti, millaista on ravintolakoulussa opiskelu, ja miten Akis Staboulis kouluttaa tulevaisuuden ravintola-ammattilaisia.

Mikä tekee kokista hyvän? Katso videolta haastattelu

9:27Mitkä ovat ravintolakoulun oppeja, joista hyötyisi jokainen kotikokkikin?Viiden jälkeen -ohjelma vieraili Ravintolakoulu Perhossa.

Lue myös: Pitäisikö tippiä jättää 1 vai 50 euroa? Palkitulta tarjoilijalta selvä mielipide

Lisää aiheesta:

Helena Puolakka työskenteli aikoinaan Gordon Ramsayn alaisena: "Oli rankka keittiö"Pitääkö ravintolassa jättää tippiä? Vuoden tarjoilija vastaaPystyykö kuka tahansa tekemään tarjoilijan työtä? MTV:n toimittaja testasiHuippukokki auttoi Tanjaa innostumaan ruoanlaitosta: ”Jääkaappi ei ole koskaan ollut näin täynnä”Ravintoloitsija Pekka Terävä huolissaan: Yhtä tärkeää asiaa Suomessa ei haluta ymmärtääVuoden ravintola on turkulainen Kaskis – "kaikki lähtee raaka-aineista"
RuokaViiden jälkeenRavintolatKoulutusMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 08:43
    Leivonta

    Älä tee tätä joulutorttuvirhettä

  • 06:44
    Vitamiinit

    Reijo Laatikaiselta tärkeä muistutus monivitamiinipillereistä

  • Eilen14:16
    Ruokaniksit

    Helppo pullajälkkäri on nyt jättihitti somessa! Testaa vaikka isänpäiväksi

  • Eilen06:39
    Henri Alén

    Tätä Henri Alén ei missään nimessä nyt ostaisi ruokakaupasta

  • to16:46
    Ravintolat

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan