Brittiprofessori uskoo pekonin hajua erittävän ”lihalaastarin” olevan ratkaisu kasvispainotteisempaan ruokavalioon pyrkivien ihmisten lihanhimoon, kertoo The Telegraph.
Lihan, erityisesti punaisen lihan, syömisen vähentämistä perustellaan terveys-, ympäristö- ja ilmastosyillä. Käytännössä pekoniin ja pihviin tottuneen voi olla silti vaikeaa luopua lihasta.
LIhasyönnin lopettamista voisi jopa verrata tupakoinnin lopettamiseen. Kenties tämä samankaltaisuus selittää uutta innovaatiota, jonka tarkoituksena on auttaa ihmisiä vähentämään lihansyöntiään: ”lihalaastaria”.
"Lihalaastari" erittää pekonin hajua
"Lihalaastareita" valmistaa brittiläinen Strong Roots. Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.
Oxfordin yliopiston professori on ollut mukana kehittelemässä pekonilta haisevaa ”lihalaastaria”, jota käytetään nikotiinilaastarin tavoin. Mutta toisin kuin nikotiinilaastarissa, josta nikotiinia vapautuu elimistöön, ”lihalaastarissa” verenkiertoon ei päädy kovia rasvoja eikä hemirautaa. Laastarin salaisuus on nimenomaan hajussa. Kun "lihalaastaria" raapii, siitä vapautuu pekonin tuoksua.
