PETA kehotti ihmisiä ryhtymään seksilakkoon, jos kumppani syö lihaa: "Siinä ei ole mitään seksikästä"

Teurastamolta pelastetut söpöt eläimet kannustavat lihattomaan ruokavalioon 2:31
KATSO MYÖS: Teurastamolta pelastetut söpöt eläimet kannustavat lihattomaan ruokavalioon

Eläinaktivistiryhmä kannustaa ihmisiä ryhtymään seksilakkoon, jollei kumppani lopeta lihansyöntiä.

PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) on maailman suurin eläinten oikeuksia puolustava järjestö. Sen Saksan jaosto on äskettäin julkaissut väitteen, jonka mukaan makkaroiden ja leikkeleiden herkuttelu ovat toksisen maskuliinisuuden merkkejä ja osasyynä planeetan tuhoutumisprosessissa. Asiasta uutisoi New York Post.

Saksan jaosto kannustikin ihmisiä ryhtymään seksilakkoon ja pelastamaan maailman.

Ilmausta kommentoi perjantaina Sky News Australialle Australian jaoston markkinointipäällikkö Laura Weyman-Jones. Hänen mukaansa ilmauksen oli tarkoitus olla pikemminkin keskustelunavaus.

– Me emme oikeasti juuri välitä seksielämistänne, Weyman-Jones vakuuttaa.

PETAn huoli on suunnattu jonnekin aivan muualle kuin ihmisten makuuhuoneisiin.

– Välitämme planeetasta ja eläimistä, joiden kanssa jaamme sen. Miljardeja eläimiä kuolee mitä julmimmilla tavoilla päätyen hampurilaisten ja voileipien täytteeksi, Weyman-Jones kertoo.

Keskustelunavaaja huumorimielessä

Seksilakkoon kehottavan ilmauksen oli tarkoitus herättää huomiota.

– Se on keskustelunavaaja. En usko, että olisin muuten saanut kutsua tänne puhumaan asiasta, Weyman-Jones huomautti Sky News Australian lähetyksessä.

Lähetyksessä kysyttäessä, ovatko kaikki PETAn ilmaukset keskustelunavaajia ja eihän järjestö tosissaan kutsu ihmisiä ryhtymään seksilakkoon lihansyönnin takia, Weyman-Jonesilla on selvä vastaus.

– Se, mitä ihmiset tekevät tai eivät tee makuuhuoneissaan, ei todellakaan kuulu minulle, Weyman-Jones toteaa.

Sen sijaan hän ehdottaa, että ihmisten kannattaisi suhtautua ilmaukseen huumorilla ja nähdä se enemmänkin hyvänä neuvona.

– Me tiedämme, että vegaanista ruokavaliota seuraavat miehet saavat enemmän osumia deittisovelluksissa siksi, koska myötätunto on viehättävää, Weyman-Jones vinkkaa.

Hänen mukaansa runsas lihansyönti tukkii verisuonia ja voi aiheuttaa esimerkiksi erektio-ongelmia.

– Jokainen lihaisa ateria työntää meitä lähemmäs ympäristökatastrofia, siinä ei ole mitään seksikästä, hän toteaa. 

Toksinen maskuliinisuus on haitallista ilmastolle?

Saksan jaosto jakoi myös Plos One -alustalla julkaistun tutkimustuloksen, jonka mukaan miehet aiheuttavat 41 prosenttia suurempia kasvihuonepäästöjä verrattuna naisiin. Miesten lihapitoisempi ruokavalio oli yksi suurimmista syistä korkeampien kasvihuonepäästöjen taustalla.

– Kukapa ei olisi törmännyt esikaupungissa asuvaan isään, joka juo olutta ja kääntelee grillipihdeillä halpoja makkaroita 700 euron grillissään. Vieraan tuomaa kesäkurpitsaa hän katsoo epäillen ja hyväksyy sen vain vaivoin, PETAn Saksan jaoston tiimin johtaja Daniel Cox toteaa tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan Saksan "grillimestareiden" tarve todistaa maskuliinisuutensa itselleen ja kaltaisilleen tapahtuu juuri lihansyönnillä. Tavasta ei enää kärsi pelkästään itse eläimet, vaan myös ilmasto.

– Nyt on olemassa tieteellistä näyttöä, jonka mukaan toksinen maskuliinisuus on haitallista myös ilmastolle, tiedotteessa todetaan.

Saksan jaosto ehdottaa tiedotteessa ratkaisuksi 41 prosentin ylimääräistä lihaveroa. Myös seksi ja lisääntyminen tulisi heidän mukaansa kieltää lihansyöjiltä.

Lue myös:

    Uusimmat