Oletko jo maistanut tätä maailmankuulua kalasoppaa?
Kalakeitto on yksi suomalaisten ehdottomista ruokasuosikeista. Monen mielestä paras kalasoppa on ehdottomasti kermainen lohikeitto, kun taas toiset arvostavat talvisesongin hienostunutta madesoppaa.
Pro Kala -yhdistyksen lanseeraamaa perinteistä kalakeittopäivää vietetään perinteisesti helmikuussa, mutta klassikkiruokaa voi nauttia vuoden ympäri eri kaloista valmistettuna.
Yksi ehdoton kalakeitto-ohje on kotoisin Ranskasta. Oletko sinä maistanut klassista bouillabaissea?
Lue myös: Kala-ateria muutamassa minuutissa! Lisää pannulle tämä terveyspommi
Bouillabaisse on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen
Pro Kalan mukaan Etelä-Ranskan Provencesta kotoisin oleva bouillabaisse oli alkujaan kalastajien valmistama arkinen ruoka. Ajan myötä siitä on tullut maailmankuulu.
Klassisessa bouillabaissessa yhdistetään kalaa, äyriäisiä ja mausteista tomaattilientä.
– Tomaattipohjainen bouillabaisse on varsin erilainen makuelämys kuin perinteinen skandinavinen lohisoppa. Se on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen ruoka, jota on mukava tarjota myös vieraille, kalayhdistyksestä vinkataan tiedotteessa.
