Pian vietetään taas kansallista kalakeittopäivää! Nappaa talteen kokki Kari "Kape" Aihisen kalasoppaohje.
Tiistaina 4.2. vietetään kansallista kalakeittopäivää, jonka järjestää Pro Kala ry. Päivän tarkoituksena on innostaa suomalaiset syömään kalakeittoa – ja myös kokkaamaan sitä itse. Kalakeittopäivää vietetään nyt jo kahdeksatta kertaa.
Tänä vuonna kalakeittopäivänä päästään seuraamaan kalakeittoliveä, jossa televisiosta tuttu kokki Kape Aihinen valmistaa kalakeittoa yhdessä katsojien kanssa.
Lue myös: Kauppojen kalatiskeiltä voi paljastua nyt arvokas yllätys: "Jos löydät, olet onnenpekka"
Savukala on annoksen juju
Aihisen kalasoppaan tulee kalaa kahdella tavalla: itse keittoon käytetään tuoretta siikaa, keiton kanssa tarjoiltavaan rouilleen puolestaan käytetään savusiikaa.
– Rouille on klassinen ranskalainen lisuke bouillabaisse-keitolle, mutta halusin yhdistää sen siikakeittoon. Näin kokonaisuudesta tulee ruokaisampi ja ateriamaisempi, ja se on täyttävämpi kuin pelkkä keitto, Aihinen sanoo .

