Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ylellinen kanakastike valmistuu todella helposti ihan perusraaka-aineista – testaa!

Testaa ylellistä kanakastiketta.
Testaa ylellistä kanakastiketta.Shutterstock
Julkaistu 17.02.2022 16:54

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Upota broilerin rintafileet tähän koukuttavaan valkosipuli-parmesaanikastikkeeseen.

The Kitchn -ruokasivustolla vinkataan helppo arkiruokaohje broilerista. Ruokatoimittaja Kelli Foster kertoo broilerin rintafileiden olevan hänen monen suosikkiruokansa pohja arkena.

– Ne ovat niin hitsin monipuolisia. Ei ole melkein mitään, mitä tästä miedosta lihasta ei voisi tehdä. On olemassa kuitenkin yksi ruokalaji, jota teen muita useammin: tämä parmesaanikana, Kelli Foster kirjoittaa.

Ohjeessa ohueksi hakatut broilerin rintafileet paistetaan nopeasti pannulla ja aateloidaan "ylellisen kermaisella valkosipuli-parmesaanikastikkeella".

– Mikä parasta, tämä valmistuu ihan perusraaka-aineista noin puolessa tunnissa. 

Helppo valkosipuli-parmesaanikanakastike

1 pieni (salotti)sipuli
6 valkosipulinkynttä
n. 30 g parmesaanijuustoa 
2 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
4 broilerin rintafilettä
1 ½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl voita
2,5 dl ruokakermaa 

1,25 dl kanalientä

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Raasta parmesaani. Nypi lehtipersiljan oksista lehdet ja hienonna. 
  • Hakkaa broilerin rintafileet tarvittaessa hieman ohuemmaksi lihanuijan avulla (n. 1,25 cm paksuisiksi). Taputtele fileiden pinnat kuiviksi talouspaperilla ja mausta 1 teelusikallisella suolaa ja ¼ teelusikallisella mustapippuria.
  • Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista broilerinfileet (kaksi kerrallaan) kypsiksi. Siirrä valmiit fileet lautaselle.
  • Pienennä hellalevyn lämpötilaa ja sulata voi pannulla. Lisää hienonnetut sipulit ja kuullota hetken. Lisää pannulle ruokakerma ja kanaliemi sekä loput suolasta (½ tl). Kiehauta ja jätä poreilemaan miedolla lämmöllä. Raasta parmesaanijuusto ja lisää kastikkeen joukkoon.
  • Palauta sitten broilerit lautaselta takaisin pannulle (jos lautaselle on valunut broilereista nestettä, kaada nekin pannulle). Anna kastikkeen tekeytyä hennosti poristen muutaman minuutin ajan.
  • Viimeistele annos tuoreella lehtipersiljalla ja nauti esimerkiksi riisin kanssa. 
  • Lue myös: "Äidin ysärikastike" ja muut takuuvarmat arjen kanaruoat – suomalaiset paljastavat parhaat hunajabroileritärppinsä

    Lähde: The Kitchn

    Videolla toinen arkiruokahitti: Lyonin kana. Oletko jo testannut?

    2:08Lyonin kana – näin valmistuu ylistetty kanaruokaNäin valmistuu Lyonin kana.

    Lisää aiheesta:

    "Tämä oli hitti!" – rapea nuudeliomeletti maistuu koko perheelleRuokatoimittaja suosittelee: Helppo kanapasta – vain viisi raaka-ainetta ja yksi paistinpannuNyt on helppo kanaruoka! Nopea panerointi broilerinfileille ja vain vähän aineksia: "Koko perhe palvoo"Supersimppeli broileriruoka! Jopa leivittäminen tehty mahdollisimman helpoksi: "Vastustamattomia broilerinfileitä, joita koko perhe palvoo"Ruokatoimittaja hehkuttaa älyttömän hyvää hunajakanaa – valmista puolessa tunnissa: "Halpaa ja helppoa valmistaa"Oletko jo kokeillut suosikkireseptiä? Tämä ruoka hurmaa maailmalla: "Yksinkertaisesti parasta, mitä voit valmistaa broilerista"
    ArkiruokaRuokaRuoanlaittoMakuja

    Tuoreimmat aiheesta

    Arkiruoka
    • 30.10.09:31
      Ruoka

      Vappu Pimiän superhelppo arkiruoka on hitti: Kanapullat alle puolessa tunnissa!

    • 23.10.17:24
      Ruoka

      Kanaruokien ehdoton klassikko valmistuu superhelposti: "Ei voi kauhean pahasti epäonnistua"

    • 22.10.17:24
      Ruoka

      Yhdellä mausteella saat erityisen hyvää kaalilaatikkoa – Pirjon ohje on valtava hitti

    • 21.10.17:24
      Ruoka

      Suppilovahverokeitto, jonka ohjeen kaikki haluavat – tässä täydellisen sopan salainen raaka-aine

    • 13.10.13:14
      Ruoka

      Näin teet täydelliset uunijuurekset – helppoa ja halpaa!