Kala-ateria muutamassa minuutissa! Lisää pannulle tämä terveyspommi
Kalan kaveriksi kannattaa valita toinen terveellinen raaka-aine.
Kala ja pinaatti muodostavat paitsi maukkaan, myös ravinteikkaan ja terveellisen yhdistelmän, muistuttaa kalayhdistys Pro Kala ry tiedotteessaan.
Pinaatin kaveriksi sopivat erityisen hyvin esimerkiksi ahven ja lohi.
Molemmista raaka-aineista löytyy runsaasti hyviä puolia. Kun kalassa on rutkasti proteiineja ja omega-3-rasvahappoja, piinaatti puolestaan pursuaa A-, C- ja K-vitamiinia sekä runsaasti rautaa ja kalsiumia.
– Ne siis täydentävät toisiaan loistavasti, yhdistyksestä muistutetaan.
"Koko ateria valmistuu muutamassa minuutissa"
Sekä kala että pinaatti kypsyvät yleensä nopeasti. Raaka-aineita voi yhdistää helposti esimerkiksi paistamalla kalaa pannussa ja lisäämällä loppuvaiheessa pannulle mukaan pinaattia.
– Koko ateria valmistuu muutamassa minuutissa, ja lopputulos on maukas.
Esimerkiksi lohen ja pinaatin yhdistelmää kannattaa kokeilla myös pastoihin, keittoihin, paistoksiin ja salaatteihin. Pinaatti-lohilasagne ja pinaattinen kalakeitto maistuvat koko perheelle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta