Pro Kala ry -yhdistys vinkkaa pari herkullista kalakeittoreseptiä. Lisäksi muistutetaan, että kalaa ei kannata kypsentää liian pitkään.
Pro Kala ry antaa vinkkejä kalakeiton valmistukseen. Monella saattaa olla esimerkiksi liemen valmistusajasta väärä käsitys. Kalakeittoa valmistaessa kannattaa myös pitää mielessä kalan kypsymisaika.
Lue myös: Henri Alénin täydellinen lohivinkki: Tämä marinadi on aivan lyömätön kesällä!
Muutama käytännön vinkki
Niille, jotka aikovat tehdä keittoa itse pyytämistään kaloista, Pro Kala ry antaa seuraavan vinkin: liemi kannattaa keittää perkeistä. Kalaliemen teossa ei kestä tuntikausia.
Ensin perkeistä poistetaan kidukset ja sisälmykset. Sen jälkeen niitä keitetään vedessä oman mielen mukaan valittujen mausteiden kanssa. Keittoajaksi riittää 15–20 minuuttia.
Mikäli valmistat kerralla keittoa useammalle päivälle, muista huolehtia säilytettäväksi tarkoitetun sopan nopeasta jäähdytyksestä ja säilytyksestä kylmässä.
Prokala muistuttaa tiedotteessaan, että kala kypsyy nopeasti. Sitä ei pidä keittää keiton mukana pitkään. Lisää siis paloitellut ja ruodottomiksi käsitellyt kalat keiton joukkoon vasta viimeisenä. Kalapalat nimittäin kypsyvät ihan muutamassa minuutissa. Ne alkavat hajota, jos niitä pidempään keittelee!


