Jamie Oliver ylistää unohtumatonta pastavuokaa – lihapullat tomaattikastikkeessa yllättävällä tavalla: "Sinun täytyy kokeilla tätä"

Oletko aina käyttänyt tätäkin keittiövälinettä väärin? Oikea tapa mullistaa ruoanlaiton 0:41 Oletko aina käyttänyt tätäkin keittiövälinettä väärin? Oikea tapa mullistaa ruoanlaiton

Maailmankuulu televisiokokki Jamie Oliver vinkkaa Instagram-sivuillaan oman suosikkipastansa, joka räjäyttää tajunnan.

Videolla: Osaatko käyttää pastalävikköä oikein? 

Kunnon pasta on lohturuokaa parhaimmillaan! Sen tietää myös kymmeniä keittokirjoja julkaissut televisiokokki Jamie Oliver, joka tunnetaan myös italialaisen ruoan ja erityisesti pastojen ystävänä. Oliver vinkkaakin nyt Instagram-tilillään mahtavan pastareseptin yhdestä keittokirjastaan.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

– Yksi suosikeistani! Pasta, jota ei vaan koskaan unohda: minilihapullia ja tomaattikastiketta kirsikkatomaateista. Sinun täytyy kokeilla tätä viikonloppuna, Oliver kirjoittaa kuvan yhteydessä. 

Pastan nimi on strozzapreti ja sen ohje on julkaistu Jamien italialainen keittiö -teoksessa (Readme 2018). Jamie kertoo kirjassa, kirsikkatomaatteja paistetaan pidemmän aikaa uunissa, mutta "tuloksena saatu makuelämys maksaa vaivan". Yllätävä tapa tehdä tomaatttikastike kannattaa todella testata!

Jamien strozzapreti-pasta

1 kg kypsiä erivärisiä kirsikkatomaatteja
3 valkosipulinkynttä
2 laakerinlehteä
oliiviöljyä
valkoviinietikkaa
1 punasipuli
15 g rusinoita
15 g pinjansiemeniä
250 g porsaanjauhelihaa (jauhettua porsaanlapaa)
50 g leivänmuruja
2 tuoretta mintun oksaa
300 g strozzapeti- tai pennepastaa
25 g pecorino- tai parmesaanijuustoa
ekstraneitsytoliiviöljyä

Esilämmitä uuni 190 asteeseen. Tee tomaatteihin viilto terävällä veitsellä. Ryöppää niitä kattilassa kiehuvassa suolatussa vedessä 40 sekuntia ja valuta ne. Kun ne ovat jäähtyneet, nipistä kuoret pois ja asettele ne paistovuokaan. Kuori valkosipulinkynnet, pilko ne karkeasti ja laita vuokaan. Lisää laakerinlehdet, valuta perään 1 rkl oliiviöljyä ja tilkka viinietikkaa, lisää merisuola ja mustapippuria ja sekoita aineksia. Paista niitä uunissa puoli tuntia tai kunnes ne karamellisoituvat. Kuori sipuli ja viipaloi se ohuelti. Laita isolle pannulle 1 rkl oliiviöljyä, säädä liesi keskilämmölle ja lisää viipaleet. Silppua rusinat karkeasti ja lisää ne pannulle. Lisää myös suolaa ja pippuria. Kypsennä aineksia säännöllisesti sekoitellen 15 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä. Murenna pinjansiemenet joukkoon muutaman viimeisen minuutin ajaksi, siirrä pannu kuumasta ja anna jäähtyä.

Laita jauheliha, leivänmurut ja sipuliseos kulhoon. Lisää silputut mintunlehdet ja lisää merisuolaa ja mustapippuria. Mausta suolalla ja pippurilla. Rutista ja sekoita aineksia ja pyörittele märin käsin 16 pyörykkää, jotka oat hieman tomaatteja suurempia. Paista niitä keskilämmöllä isolla paistinpannulla, jolla on 1 rkl oliiviöljyä, 5 minuuttia tai kullanruskeaksi. Ravista pannua usein. Kauho lihapullat tomaattivuokaan ja paista aineksia uunissa 20 minuuttia.

Keitä pasta kiehuvassa suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja säästä mukillinen keitinvettä. Siirrä pasta kahden kauhan avulla lihapullavuokaan ja ohenna keitinvedellä. Raasta pecorinoa tai parmesaania pinnalle, sekoita varovasti uudestaan ja valuta päälle ekstraneitsytoliiviöljyä.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat