Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Jamie Oliver ylistää unohtumatonta pastavuokaa – lihapullat tomaattikastikkeessa yllättävällä tavalla: "Sinun täytyy kokeilla tätä"

0:41Oletko aina käyttänyt tätäkin keittiövälinettä väärin? Oikea tapa mullistaa ruoanlaiton
Julkaistu 23.11.2020 20:00

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Maailmankuulu televisiokokki Jamie Oliver vinkkaa Instagram-sivuillaan oman suosikkipastansa, joka räjäyttää tajunnan.

Videolla: Osaatko käyttää pastalävikköä oikein? 

Kunnon pasta on lohturuokaa parhaimmillaan! Sen tietää myös kymmeniä keittokirjoja julkaissut televisiokokki Jamie Oliver, joka tunnetaan myös italialaisen ruoan ja erityisesti pastojen ystävänä. Oliver vinkkaakin nyt Instagram-tilillään mahtavan pastareseptin yhdestä keittokirjastaan.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

– Yksi suosikeistani! Pasta, jota ei vaan koskaan unohda: minilihapullia ja tomaattikastiketta kirsikkatomaateista. Sinun täytyy kokeilla tätä viikonloppuna, Oliver kirjoittaa kuvan yhteydessä. 

Pastan nimi on strozzapreti ja sen ohje on julkaistu Jamien italialainen keittiö -teoksessa (Readme 2018). Jamie kertoo kirjassa, kirsikkatomaatteja paistetaan pidemmän aikaa uunissa, mutta "tuloksena saatu makuelämys maksaa vaivan". Yllätävä tapa tehdä tomaatttikastike kannattaa todella testata!

Jamien strozzapreti-pasta

1 kg kypsiä erivärisiä kirsikkatomaatteja
3 valkosipulinkynttä
2 laakerinlehteä
oliiviöljyä
valkoviinietikkaa
1 punasipuli
15 g rusinoita
15 g pinjansiemeniä
250 g porsaanjauhelihaa (jauhettua porsaanlapaa)
50 g leivänmuruja
2 tuoretta mintun oksaa300 g strozzapeti- tai pennepastaa25 g pecorino- tai parmesaanijuustoaekstraneitsytoliiviöljyä




Esilämmitä uuni 190 asteeseen. Tee tomaatteihin viilto terävällä veitsellä. Ryöppää niitä kattilassa kiehuvassa suolatussa vedessä 40 sekuntia ja valuta ne. Kun ne ovat jäähtyneet, nipistä kuoret pois ja asettele ne paistovuokaan. Kuori valkosipulinkynnet, pilko ne karkeasti ja laita vuokaan. Lisää laakerinlehdet, valuta perään 1 rkl oliiviöljyä ja tilkka viinietikkaa, lisää merisuola ja mustapippuria ja sekoita aineksia. Paista niitä uunissa puoli tuntia tai kunnes ne karamellisoituvat. Kuori sipuli ja viipaloi se ohuelti. Laita isolle pannulle 1 rkl oliiviöljyä, säädä liesi keskilämmölle ja lisää viipaleet. Silppua rusinat karkeasti ja lisää ne pannulle. Lisää myös suolaa ja pippuria. Kypsennä aineksia säännöllisesti sekoitellen 15 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä. Murenna pinjansiemenet joukkoon muutaman viimeisen minuutin ajaksi, siirrä pannu kuumasta ja anna jäähtyä.

Laita jauheliha, leivänmurut ja sipuliseos kulhoon. Lisää silputut mintunlehdet ja lisää merisuolaa ja mustapippuria. Mausta suolalla ja pippurilla. Rutista ja sekoita aineksia ja pyörittele märin käsin 16 pyörykkää, jotka oat hieman tomaatteja suurempia. Paista niitä keskilämmöllä isolla paistinpannulla, jolla on 1 rkl oliiviöljyä, 5 minuuttia tai kullanruskeaksi. Ravista pannua usein. Kauho lihapullat tomaattivuokaan ja paista aineksia uunissa 20 minuuttia.

Keitä pasta kiehuvassa suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja säästä mukillinen keitinvettä. Siirrä pasta kahden kauhan avulla lihapullavuokaan ja ohenna keitinvedellä. Raasta pecorinoa tai parmesaania pinnalle, sekoita varovasti uudestaan ja valuta päälle ekstraneitsytoliiviöljyä.

LUE MYÖS: Muista tämä aina, kun ostat ja syöt perunaa – muuten menee pieleen: "Pilaa helposti koko ruokalajin"

Lisää aiheesta:

Paras tapa tehdä paistetut perunat – keitinveteen kannattaa lisätä yllättävä ainesosaYlellinen kanakastike valmistuu todella helposti ihan perusraaka-aineista – testaa!"Tämä oli hitti!" – rapea nuudeliomeletti maistuu koko perheelleHelppo broileriruoka! Kermainen kana valmistuu yhden pannun taktiikalla Paras sieniruoka, jota olet koskaan maistanut – klassikkopastan täyteläinen kasvisversio maistuu nirsoimmallekin syöjälle Nopeaa ja hyvää arkiruokaa: Helppo spagettiruoka, joka valmistuu minuuteissa
RuokaJamie OliverMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 16:20
    Ennätykset

    Kanadalaiskokki teki poikkeuksellisen voileivän – pääsi suorituksellaan ennätystenkirjaan

  • 06:55
    Ravitsemus

    Syötkö tarpeeksi terveellisesti? Tarkista ravitsemusterapeutin listasta

  • Eilen16:15
    Pasta

    Kuinka paljon on yksi annos pastaa? Näin mittaat!

  • Eilen11:03
    Linnan juhlat

    Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!

  • Eilen06:48
    Lääkkeet

    Suojaa suolisto kansanterveysuhalta – nämä ruoat auttavat