Maailmankuulu televisiokokki Jamie Oliver vinkkaa Instagram-sivuillaan oman suosikkipastansa, joka räjäyttää tajunnan.
Videolla: Osaatko käyttää pastalävikköä oikein?
Kunnon pasta on lohturuokaa parhaimmillaan! Sen tietää myös kymmeniä keittokirjoja julkaissut televisiokokki Jamie Oliver, joka tunnetaan myös italialaisen ruoan ja erityisesti pastojen ystävänä. Oliver vinkkaakin nyt Instagram-tilillään mahtavan pastareseptin yhdestä keittokirjastaan.
Jos kuva ei näy, katso se täältä.
– Yksi suosikeistani! Pasta, jota ei vaan koskaan unohda: minilihapullia ja tomaattikastiketta kirsikkatomaateista. Sinun täytyy kokeilla tätä viikonloppuna, Oliver kirjoittaa kuvan yhteydessä.
Pastan nimi on strozzapreti ja sen ohje on julkaistu Jamien italialainen keittiö -teoksessa (Readme 2018). Jamie kertoo kirjassa, kirsikkatomaatteja paistetaan pidemmän aikaa uunissa, mutta "tuloksena saatu makuelämys maksaa vaivan". Yllätävä tapa tehdä tomaatttikastike kannattaa todella testata!
Jamien strozzapreti-pasta
1 kg kypsiä erivärisiä kirsikkatomaatteja
3 valkosipulinkynttä
2 laakerinlehteä
oliiviöljyä
valkoviinietikkaa
1 punasipuli
15 g rusinoita
15 g pinjansiemeniä
250 g porsaanjauhelihaa (jauhettua porsaanlapaa)
50 g leivänmuruja
2 tuoretta mintun oksaa300 g strozzapeti- tai pennepastaa25 g pecorino- tai parmesaanijuustoaekstraneitsytoliiviöljyä