Kolme kovaa kanakastiketta – koukuttava kermainen soosi valmistuu nopeasti: "Huikea maku, vaikka raaka-aineita on vain muutama"

Näin teet elämäsi parasta kanaviillokkia nopeasti: ”Ei voi kauhean pahasti epäonnistua” 2:30 Näin teet elämäsi parasta kanaviillokkia nopeasti: ”Ei voi kauhean pahasti epäonnistua”
KATSO VIDEO: Näin teet elämäsi parasta kanaviillokkia nopeasti: "Ei voi kauhean pahasti epäonnistua"

Joko olet testannut näitä hitiksi nousseita kanakastikkeita? Kermainen broilerikastike sopii niin arkeen kuin juhlaan!

Erilaiset kanaruoat ovat arkiruokien aatelia. Koostimme kolme kovaa kanakastiketta, jotka ovat takuuvarmoja ruokasuosikkeja. Oletko sinä jo testannut näitä?

Kermainen kanakastike alle puolessa tunnissa: Marry me -kana

Suosittua Kaikki äitini reseptit -ruokablogia pitävä Nanna Rintala kertoi keväällä 2021 törmänneensä netissä omaan "Igorin kanaansa" – siis koukuttavan hyvään broileriohjeeseen. 

– Heti kun näin tämän reseptin, olin aivan, että tämän täytyy olla hyvää! Ja niinhän se toden totta olikin, Rintala kehui blogissaan.

Hän testasi suositun amerikkalaisen Marry Me -broilerikastikkeen, joka valmistuu simppeleistä raaka-aineista. Kermainen kanaruoka tarjoillaan rapakon takana pastan kanssa, mutta se sopii kastikkeeksi myös perunoille tai riisille. Nannan mukaan Marry me -kana oli todella nimensä veroinen.

– Jo ensimmäinen, jolle annoin maistiaisen lupasi mennä naimisiin kanssani. Että vaikuttavan hyvää!

Nanna totesi MTV:lle, että tätä kanaruokaa kehtaa tarjota vieraillekin. Sen lisäksi se on nopea ja huokea ruoka arkeen.

– Parasta on huikea maku, vaikka raaka-aineita on vain muutama.

Todellinen klassikko: Helppoakin helpompi kanaviillokki

Milloin söit viimeksi kanaviillokkia? MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa perehdyttiin alkuvuodesta 2021 kouluruokiin, jotka ovat jakaneet ja jakavat edelleen mielipiteet. Marttaliiton kehittämispäällikkö Emmi Tuovinen demonstroi ohjelmassa, miten kotona saa valmistettua muun muassa täydellisen maistuvaa kanaviillokkia. 

Kanaviillokki on helppo ja nopea valmistaa broilerin koipireisipaloista. Marttojen Tuovisen mukaan koipireidet kannattaa ehdottomasti keitellä kypsäksi liemessä sen sijaan, että ne paistaisi.

– Helpompi onnistua kuin jos miettii vaikka paistamista. Vedessä keittämällä ei voi kauhean pahasti epäonnistua, Tuovinen sanoo.

Kun broilerit keittelee liemessä, lopputulos on taatusti mehukas ja liha irtoaa luista kuin itsestään. Keitinliemeen lisätään mausteita ja lientä säästetään myös kastiketta varten.

– Muutamalla niksillä onnistuu, Tuovinen lupaa.


Suomen "himoituin kanaruoka": Lyonin kana

Lyonin kana – näin valmistuu ylistetty kanaruoka 2:08

Joko Lyonin kana on sinullekin tuttu juttu? Tämä kanaohje nousi vuonna 2019 suureen suosioon Suomessa, kun ruokalehti Glorian ruoka & viini julkaisi oman versionsa klassisesta ranskalaisesta reseptistä. 

– Etikkakanaa Lyonin tapaan, eli ranskaksi Poulet au vinaigre, on perinteinen lyonilainen ruokalaji, jota on tehty ja tarjottu vuosikymmeniä kodeissa ja bouchoneissa, eli rustiikkisissa bistroissa. Sitä ovat kokanneet niin maailman tunnetuin kokki Paul Bocuse kuin Michelin-kokki April Bloomfieldkin, Me Naisten artikkelissa kerrotaan Lyonin kanan taustoista.

Lyonin kanan suosio selittyy sen yksinkertaisten raaka-aineiden yhdistelmällä. Etikkainen kastike tasapainottuu pehmeäksi ranskankermalla,  ja kanaliemen suolaisuus tekee mausta entistä koukuttavamman. Tähän ruokaan todella jää heti koukkuun! Lyonin kana kannattaa valmistaa ehdottomasti hieman rasvaisemmista broilerin osista.



Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat