Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa
Julkaistu
Kanaviillokki on monelle tuttu erityisesti kouluruokana. Kotona kanaviillokkia on helppo valmistaa ja siitä tulee taatusti maistuvaa tällä Marttojen ohjeella. Nopea arkiruoka, jota kannattaa kokeilla!
Ainekset
- 1 pkt broilerin koipireisiä
- n. 20 cm pala purjoa
- 1 varsiselleri
- n. 1 tl viherpippuria
- vettä
- suolaa
Kastike
- 2 rkl voita tai margariinia
- 2 tl currya
- 2 rkl vehnäjauhja
- 3 dl kanan keitinlientä
- 2 dl ruokakermaa
- sitruunan mehua
Valmistusohje
Helppo kanaviillokki valmistuu näin:
- Laita broilerin koipireidet isoon kattilaan. Pilko purjo ja varsiselleri ja lisää ne kattilaan mausteiden kera. Kaada päälle vettä niin, että broilerit peittyvät. Kiehauta ja kuori pinnalle muodostunut vaahto pois esimerkiksi lusikan avulla. Anna koipireisien kypsyä hiljalleen kiehuvassa liemessä puolisen tuntia. Säästä lientä kastiketta varten.
- Valmista kastike. Sulata voi kattilassa ja lisää currymauste. Anna paahtua hetken. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää broilerin keitinleintä vähitellen koko ajan vispilän kanssa sekoitellen. Kun kastike on suurustunut, lisää joukkoon vielä ruokakerma ja anna kiehua hiljalleen.
- Lisää kastikkeen joukkoon luista irti revityt broilerinlihat paloina, mausta sitruunanmehulla ja kuumenna. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoile kanaviillokki esimerkiksi riisin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti