Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa

MTV
Julkaistu 12.01.2021 10:43

MTV LIFESTYLE

Ainekset

  • 1 pkt broilerin koipireisiä
  • n. 20 cm pala purjoa
  • 1 varsiselleri
  • n. 1 tl viherpippuria
  • vettä
  • suolaa

Kastike

  • 2 rkl voita tai margariinia
  • 2 tl currya
  • 2 rkl vehnäjauhja
  • 3 dl kanan keitinlientä
  • 2 dl ruokakermaa
  • sitruunan mehua

Valmistusohje

Helppo kanaviillokki valmistuu näin:

  1. Laita broilerin koipireidet isoon kattilaan. Pilko purjo ja varsiselleri ja lisää ne kattilaan mausteiden kera. Kaada päälle vettä niin, että broilerit peittyvät. Kiehauta ja kuori pinnalle muodostunut vaahto pois esimerkiksi lusikan avulla. Anna koipireisien kypsyä hiljalleen kiehuvassa liemessä puolisen tuntia. Säästä lientä kastiketta varten.
  2. Valmista kastike. Sulata voi kattilassa ja lisää currymauste. Anna paahtua hetken. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää broilerin keitinleintä vähitellen koko ajan vispilän kanssa sekoitellen. Kun kastike on suurustunut, lisää joukkoon vielä ruokakerma ja anna kiehua hiljalleen.

Kanaviillokki on monelle tuttu erityisesti kouluruokana. Kotona kanaviillokkia on helppo valmistaa ja siitä tulee taatusti maistuvaa tällä Marttojen ohjeella. Nopea arkiruoka, jota kannattaa kokeilla!

  • Lisää kastikkeen joukkoon luista irti revityt broilerinlihat paloina, mausta sitruunanmehulla ja kuumenna. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoile kanaviillokki esimerkiksi riisin kanssa. 
  • Lisää aiheesta:

    Palermon pastaKari Aihisen currylla maustettu savulohipastaSyksyinen sipulikeittoPaistettu broileri kermakastikkeessaKananpoika valkoviinikastikkeessaKanafileet pehmeällä currykastikkeella
    KanapataBroilerinkoivetNopeat ja helpotViiden jälkeenPääruoatKanaruoka

    Tuoreimmat aiheesta

    Kanapata
    • 14.03.202209:20
      Nopeat ja helpot

      Hedelmäinen kanapata eli Natalia Salmelan "kananaspata"

    • 12.01.202110:43
      Broilerinkoivet

      Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa

    • 17.01.202012:47
      Broilerinkoivet

      Lyonin kana – etikkakana on niin koukuttavaa, että et voi lopettaa syömistä

    • 18.02.201300:00
      Keitot

      Mulligatawny Soup

    • 18.02.201300:00
      Kananmunaton

      Haudutettu broileri-tomaattipata