Mainos

Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa

Kanaviillokki on monelle tuttu erityisesti kouluruokana. Kotona kanaviillokkia on helppo valmistaa ja siitä tulee taatusti maistuvaa tällä Marttojen ohjeella. Nopea arkiruoka, jota kannattaa kokeilla!

Ainekset

  • 1 pkt broilerin koipireisiä
  • n. 20 cm pala purjoa
  • 1 varsiselleri
  • n. 1 tl viherpippuria
  • vettä
  • suolaa

Kastike

  • 2 rkl voita tai margariinia
  • 2 tl currya
  • 2 rkl vehnäjauhja
  • 3 dl kanan keitinlientä
  • 2 dl ruokakermaa
  • sitruunan mehua

Valmistusohje

Helppo kanaviillokki valmistuu näin:

  1. Laita broilerin koipireidet isoon kattilaan. Pilko purjo ja varsiselleri ja lisää ne kattilaan mausteiden kera. Kaada päälle vettä niin, että broilerit peittyvät. Kiehauta ja kuori pinnalle muodostunut vaahto pois esimerkiksi lusikan avulla. Anna koipireisien kypsyä hiljalleen kiehuvassa liemessä puolisen tuntia. Säästä lientä kastiketta varten.
  2. Valmista kastike. Sulata voi kattilassa ja lisää currymauste. Anna paahtua hetken. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää broilerin keitinleintä vähitellen koko ajan vispilän kanssa sekoitellen. Kun kastike on suurustunut, lisää joukkoon vielä ruokakerma ja anna kiehua hiljalleen.
  3. Lisää kastikkeen joukkoon luista irti revityt broilerinlihat paloina, mausta sitruunanmehulla ja kuumenna. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoile kanaviillokki esimerkiksi riisin kanssa. 

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja