Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
Julkaistu
Marry Me -kana on amerikkalainen kanakastike, joka koukuttaa! Tämä ohje on Kaikki äitini reseptit -blogin Nanna Rintalan käsialaa.
- Aktiivinen valmistusaika: 15min
- Kokonaisvalmistusaika: 30min
- Annosmäärä: 4 annosta
Marry me -kana
- 2 rkl oliiviöljyä
- 600 g broilerin rintapaloja, tai ohuita rintaleikkeitä tai paistileikkeitä
- suolaa
- mustapippuria
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1 rkl tuoretta tai 1 tl kuivattua timjamia
- 1 tl punaisia chilihiutaleita
- 2 dl kanalientä
- 1,5 dl kermaa
- 1,5 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pilkottuna
- 1 dl parmesaaniraastetta
- tuoretta basilikaa
Valmistusohje
Marry Me -kana valmistuu näin:
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Kuumenna öljy. Suolaa ja pippuroi kanapalat molemmin puolin ja ruskista niihin molemmin puolin kaunis väri. Nosta pois pannulta. Paras pannu on sellainen, jonka voit nostaa myös uuniin.
- Alenna lämpö miedolle ja freesaa valkosipulia minuutin verran, varo polttamasta.
- Lisää kanat pannulle yhdessä kanaliemen, kerman, timjamin, chilihiutaleiden ja aurinkokuivattujen tomaattien ja parmesaanin kanssa. Sekoita ja käänetele kanat kastikkeen joukkoon
- Laita uuniin kypsymään vartiksi, jos käytät ohutleikkeitä, puoleksi tunniksi jos käytät rintapaloja.
- Viimeistele ruoka tuoreella basilikalla ja parmesaaniraasteella, pintaan voi ripotella myös hienonnettuja aurinkokuivattuja tomaatteja.
- Tarjoile haluamasi lisukkeen kanssa.
Resepti ja kuva: Nanna Rintala/Kaikki äitini reseptit
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria