Julkaistu
Lyonin kana on klassinen ja helppo ranskalainen kanaruoka, jossa hapokkaan etikan, suolaisen kanaliemen ja pehmeän ranskankerman makumaailma yhdistyy täydellisesti. Valmista Lyonin kana rasvaisemmista broilerin osista, kuten broilerin koivista tai koipipaloista.
Lyonin kana
- 1,5 rkl öljyä
- 800 g broileria, esim. koipipaloja tai puolet koipia ja puolet luullisia reisipaloja
- ½ tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 3 rkl voita (2 + 1 rkl)
- 2 dl punaviinietikkaa (myös valkoviinietikka käy)
- 6 valkosipulinkynttä kuorineen
- 1 laakerinlehti
- 2 dl kanalientä
- (2 rkl tomaattipyreetä)
- 200-250 g creme fraichea
- ½ rku rakuunaa
Valmistusohje
Lyonin kana valmistuu näin:
Annoksia: 4
Valmistusaika: 20 min + 30 min
- Lämmitä uuni 225 asteeseen.
- Lämmitä öljy padassa ja lisää broilerit (mahdollinen nahkapuoli alaspäin). Mausta suolalla ja pippurilla. Paista broilereita muutama minuutti molemmin puolin, kunnes ne ovat saaneet kauniin ruskistuneen pinnan.
- Lisää pataan 2 rkl voita ja paista broilereita vielä hetki. Lisää punaviinietikka ja anna kiehahtaa. Lisää valkosipulinkynnet kuorineen ja laakerinlehti.
- Laita pata uuniin 20 minuutiksi ilman kantta.
- Ota pata uunista ja poimi broilerit hetkeksi liemestä sivuun toiseen kulhoon.
- Lisää liemeen kanaliemi ja halutessasi tomaattipyree. Anna kiehua hiljalleen, kunnes nesteestä on haihtunut noin puolet. Sekoita joukkoon ranskankerma ja 1 rkl voita. Lisää pataan broilerit ja sekoita joukkoon hiennonnettu rakuuna.
- Paista Lyonin kanaa vielä uunissa noin 20 minuuttia.
- Poista padasta kuorelliset valkosipulinkynnet ennen tarjoilua. Nauti Lyonin kanaa esimerkiksi riisin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta