Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lyonin kana – etikkakana on niin koukuttavaa, että et voi lopettaa syömistä

2:08Lyonin kana – näin valmistuu ylistetty kanaruoka
Julkaistu 17.01.2020 12:47

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Lyonin kana

  • 1,5 rkl öljyä
  • 800 g broileria, esim. koipipaloja tai puolet koipia ja puolet luullisia reisipaloja
  • ½ tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 3 rkl voita (2 + 1 rkl)
  • 2 dl punaviinietikkaa (myös valkoviinietikka käy)
  • 6 valkosipulinkynttä kuorineen
  • 1 laakerinlehti
  • 2 dl kanalientä
  • (2 rkl tomaattipyreetä)
  • 200-250 g creme fraichea
  • ½ rku rakuunaa

Valmistusohje

Lyonin kana valmistuu näin:

Annoksia: 4
Valmistusaika: 20 min + 30 min

  1. Lämmitä uuni 225 asteeseen.
  2. Lämmitä öljy padassa ja lisää broilerit (mahdollinen nahkapuoli alaspäin). Mausta suolalla ja pippurilla. Paista broilereita muutama minuutti molemmin puolin, kunnes ne ovat saaneet kauniin ruskistuneen pinnan.
  3. Lisää pataan 2 rkl voita ja paista broilereita vielä hetki. Lisää punaviinietikka ja anna kiehahtaa. Lisää valkosipulinkynnet kuorineen ja laakerinlehti.

Lyonin kana on klassinen ja helppo ranskalainen kanaruoka, jossa hapokkaan etikan, suolaisen kanaliemen ja pehmeän ranskankerman makumaailma yhdistyy täydellisesti. Valmista Lyonin kana rasvaisemmista broilerin osista, kuten broilerin koivista tai koipipaloista.

  • Laita pata uuniin 20 minuutiksi ilman kantta.
  • Ota pata uunista ja poimi broilerit hetkeksi liemestä sivuun toiseen kulhoon.  
  • Lisää liemeen kanaliemi ja halutessasi tomaattipyree. Anna kiehua hiljalleen, kunnes nesteestä on haihtunut noin puolet. Sekoita joukkoon ranskankerma ja 1 rkl voita. Lisää pataan broilerit ja sekoita joukkoon hiennonnettu rakuuna.
  • Paista Lyonin kanaa vielä uunissa noin 20 minuuttia.
  • Poista padasta kuorelliset valkosipulinkynnet ennen tarjoilua. Nauti Lyonin kanaa esimerkiksi riisin kanssa.
  • lyonin kana lähikuvaLyonin kanaa valmiina.MTV

    2:08Lyonin kana – näin valmistuu ylistetty kanaruoka

    Lisää aiheesta:

    Helppo kanaramenPaistettu broileri kermakastikkeessaOluessa haudutettua ankkaa ja korianteririisiäMykonoksen kanipataKatalonialainen lammaspataPaistettua kanaa sitruunakastikkeessa
    KanapataBroilerinkoivetPääruoatKanaruoka

    Tuoreimmat aiheesta

    Kanapata
    • 14.03.202209:20
      Nopeat ja helpot

      Hedelmäinen kanapata eli Natalia Salmelan "kananaspata"

    • 12.01.202110:43
      Broilerinkoivet

      Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa

    • 17.01.202012:47
      Broilerinkoivet

      Lyonin kana – etikkakana on niin koukuttavaa, että et voi lopettaa syömistä

    • 18.02.201300:00
      Keitot

      Mulligatawny Soup

    • 18.02.201300:00
      Kananmunaton

      Haudutettu broileri-tomaattipata