Julkaistu
Lyonin kana on klassinen ja helppo ranskalainen kanaruoka, jossa hapokkaan etikan, suolaisen kanaliemen ja pehmeän ranskankerman makumaailma yhdistyy täydellisesti. Valmista Lyonin kana rasvaisemmista broilerin osista, kuten broilerin koivista tai koipipaloista.
Lyonin kana
- 1,5 rkl öljyä
- 800 g broileria, esim. koipipaloja tai puolet koipia ja puolet luullisia reisipaloja
- ½ tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 3 rkl voita (2 + 1 rkl)
- 2 dl punaviinietikkaa (myös valkoviinietikka käy)
- 6 valkosipulinkynttä kuorineen
- 1 laakerinlehti
- 2 dl kanalientä
- (2 rkl tomaattipyreetä)
- 200-250 g creme fraichea
- ½ rku rakuunaa
Valmistusohje
Lyonin kana valmistuu näin:
Annoksia: 4
Valmistusaika: 20 min + 30 min
- Lämmitä uuni 225 asteeseen.
- Lämmitä öljy padassa ja lisää broilerit (mahdollinen nahkapuoli alaspäin). Mausta suolalla ja pippurilla. Paista broilereita muutama minuutti molemmin puolin, kunnes ne ovat saaneet kauniin ruskistuneen pinnan.
- Lisää pataan 2 rkl voita ja paista broilereita vielä hetki. Lisää punaviinietikka ja anna kiehahtaa. Lisää valkosipulinkynnet kuorineen ja laakerinlehti.
- Laita pata uuniin 20 minuutiksi ilman kantta.
- Ota pata uunista ja poimi broilerit hetkeksi liemestä sivuun toiseen kulhoon.
- Lisää liemeen kanaliemi ja halutessasi tomaattipyree. Anna kiehua hiljalleen, kunnes nesteestä on haihtunut noin puolet. Sekoita joukkoon ranskankerma ja 1 rkl voita. Lisää pataan broilerit ja sekoita joukkoon hiennonnettu rakuuna.
- Paista Lyonin kanaa vielä uunissa noin 20 minuuttia.
- Poista padasta kuorelliset valkosipulinkynnet ennen tarjoilua. Nauti Lyonin kanaa esimerkiksi riisin kanssa.
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka