Testasimme Suomen himotuimman kanaruoan, ja se todella on maineensa veroinen: "Tähän jää heti koukkuun!"

2:08 Lyonin kana – näin valmistuu ylistetty kanaruoka

Onko Lyonin kana jo sinulle tuttu ruokalaji? Nyt viimeistään on aika testata tätä helppoa, mutta äärimmäisen koukuttavaa kanaruokaa.

Google paljasti joulukuussa vuoden 2019 suosituimmat ruoka-aiheet hakukonepalvelun tilastoissa. Suomen googlatuimmaksi ruoaksi nousi Liemessä-ruokablogin Jenni Häyrisen luoma uunifetapasta. Toiselle sijalle ja Suomen himoituimmaksi kanaruoaksi nousi sen sijaan Lyonin kana. 

Lyonin kana nousi viime vuonna suureen suosioon Suomessa, kun ruokalehti Glorian ruoka & viini julkaisi oman versionsa klassisesta ranskalaisesta reseptistä. 

– Etikkakanaa Lyonin tapaan, eli ranskaksi Poulet au vinaigre, on perinteinen lyonilainen ruokalaji, jota on tehty ja tarjottu vuosikymmeniä kodeissa ja bouchoneissa, eli rustiikkisissa bistroissa. Sitä ovat kokanneet niin maailman tunnetuin kokki Paul Bocuse kuin michelin-kokki April Bloomfieldkin, Me Naisten artikkelissa kerrotaan Lyonin kanan taustoista.

Koukuttava Lyonin kana

Päätimme testata huippusuositun reseptin myös MTV Uutisten Makuja.fi -ruokatoimituksessa. Loihdimme Lyonin kanasta oman version, joka pohjautuu April Bloomfieldin Food & Wine -lehteen tekemään reseptiin. 

Lyonin kanan suosio selittyy sen yksinkertaisten raaka-aineiden yhdistelmällä. Etikkainen kastike tasapainottuu pehmeäksi ranskankermalla ja kanaliemen suolaisuus tekee mausta entistä koukuttavamman. Tähän todella jää heti koukkuun!

Lyonin kana kannattaa valmistaa ehdottomasti hieman rasvaisemmista broilerin osista, kuten luullisisista reisi- tai koipipaloista. Myös kokonaisen, paloitellun broilerin käyttö Lyonin kanassa on Ranskassa yleistä.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja