Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Testasimme Suomen himotuimman kanaruoan, ja se todella on maineensa veroinen: "Tähän jää heti koukkuun!"

2:08Lyonin kana – näin valmistuu ylistetty kanaruoka
Julkaistu 18.01.2020 09:03

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Onko Lyonin kana jo sinulle tuttu ruokalaji? Nyt viimeistään on aika testata tätä helppoa, mutta äärimmäisen koukuttavaa kanaruokaa.

Google paljasti joulukuussa vuoden 2019 suosituimmat ruoka-aiheet hakukonepalvelun tilastoissa. Suomen googlatuimmaksi ruoaksi nousi Liemessä-ruokablogin Jenni Häyrisen luoma uunifetapasta. Toiselle sijalle ja Suomen himoituimmaksi kanaruoaksi nousi sen sijaan Lyonin kana. 

Lyonin kana nousi viime vuonna suureen suosioon Suomessa, kun ruokalehti Glorian ruoka & viini julkaisi oman versionsa klassisesta ranskalaisesta reseptistä. 

– Etikkakanaa Lyonin tapaan, eli ranskaksi Poulet au vinaigre, on perinteinen lyonilainen ruokalaji, jota on tehty ja tarjottu vuosikymmeniä kodeissa ja bouchoneissa, eli rustiikkisissa bistroissa. Sitä ovat kokanneet niin maailman tunnetuin kokki Paul Bocuse kuin michelin-kokki April Bloomfieldkin, Me Naisten artikkelissa kerrotaan Lyonin kanan taustoista.

Koukuttava Lyonin kana

lyonin kana 1Lyonin kanaa valmiina.MTV

Päätimme testata huippusuositun reseptin myös MTV Uutisten Makuja.fi -ruokatoimituksessa. Loihdimme Lyonin kanasta oman version, joka pohjautuu April Bloomfieldin Food & Wine -lehteen tekemään reseptiin. 

Lyonin kanan suosio selittyy sen yksinkertaisten raaka-aineiden yhdistelmällä. Etikkainen kastike tasapainottuu pehmeäksi ranskankermalla ja kanaliemen suolaisuus tekee mausta entistä koukuttavamman. Tähän todella jää heti koukkuun!

Lyonin kana kannattaa valmistaa ehdottomasti hieman rasvaisemmista broilerin osista, kuten luullisisista reisi- tai koipipaloista. Myös kokonaisen, paloitellun broilerin käyttö Lyonin kanassa on Ranskassa yleistä.

Testaa supersuosittu resepti: Lyonin kana – etikkakana on niin koukuttavaa, että et voi lopettaa syömistä

Lisää aiheesta:

Supersuosittu Marry Me -kanakastike valmistuu puolessa tunnissa: "Parasta on huikea maku"Kolme kovaa kanakastiketta – koukuttava kermainen soosi valmistuu nopeasti: "Huikea maku, vaikka raaka-aineita on vain muutama"Koukuttava ja kermainen kanakastike valmistuu puolessa tunnissa: "Huikea maku"Joko testasit Suomen himotuimman kanaruoan? Tämä arkiruokahitti on helppo valmistaa!Arkiruokahitti! Paras kermainen kanakastike, joka valmistuu puolessa tunnissa: "Huikea maku"Joko testasit Suomen himotuimman kanaruoan? Helppo valmistaa, koukuttavan hyvää!
RuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 11:01
    Pasta

    Pastasta ja perunasta saa terveellisempää yhdellä kikalla

  • 07:45
    Puuro

    Kaurapuuron joukkoon kannattaa nyt laittaa yksi ainesosa

  • Eilen17:33
    Leivonta

    Kakkuleipuri antoi asiakkaalle tilauksen ja pyysi anteeksi – pian selvisi syy

  • Eilen09:46
    Ruoanlaitto

    Älä pese paistinpannua heti käytön jälkeen

  • 13.9.17:36
    Leivonta

    Helppo ja nopea omena-kaurapaistos: Anu paljastaa parhaat kikat