Peggyn pieni punainen keittiö: Kanaa Igorin tapaan

Oletko jo testannut Igorin kanaa? Peggyn pieni punainen keittiö -blogista lähtenyt Igorin kana -resepti on hurmannut monet kotikokit ja muodostunut some-ilmiöksi.

Ainekset (ainakin kuudelle)

  • 800 g kanan filettä
  • 1 punainen paprika suikaloituna
  • 1 keltainen paprika suikaloituna
  • 2 isoa sipulia kuutioituna
  • 3 valkosipulin kynttä pilkottuna
  • 70 g tomaattipyrettä
  • 1 rkl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • 2 dl kanalientä
  • 350 g smetanaa
  • ( 1 kuutioitu maustekurkku, ripottele juuri ennen uuniin menoa)
  • Kourallinen persiljaa revittynä puolet ennen uuniin laittoa ja loput koristeeksi
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Kuullota pannussa paprikat ja sipulit.

Lisää joukkoon tomaattipyre, suola, sokeri, pippuri, persilja ja kanaliemi.Lisää smetana joukkoon ja sekoita. Anna kastikkeen saostua muutama minuutti.

Paista kanan fileet nopeasti kuumalla pannulla, niin että saa kauniin värin.

Asettele fileet vuokaan ja kaada kastike fileiden päälle, niin että ne peittyvät.

Ripottele maustekurkku sekä persilja ja laita uuniin 175 asteeseen, noin 30 minuutiksi.Tarjoile riisin, pastan tai perunoiden kavereina!

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!