Kokonaisen lohen voi löytää nyt halvalla kaupasta – näin saat kalasta upeat fileet ja ruodot pois
Kokonaisen lohen fileointi ja ruotojen poisto onnistuu keneltä tahansa, kun seuraa ammattilaisen ohjeita. Katso videolta Pro Kala ry:n vinkit lohen käsittelyyn.
MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin elokuussa, mitkä seikat vaikuttavat lohen hintaan kaupoissa. Norjan lohi on ylivoimaisesti suosituin kala suomalaisten ostoskoreissa, kotimaisista kaloista eniten ostetaan puolestaan kasvatettua kirjolohta.
On hyvä muistaa, että lohi ja kirjolohi ovat täysin eri kalalajeja, jotka eivät ole edes sukua toisilleen.
Kokonaisen lohen voi saada nyt halvalla – näin käsittelet sen!
Yle kertoi syyskuussa Norjan lohen kilohinnan olevan nyt halvimmillaan tänä vuonna. Ylen mukaan esimerkiksi Rovaniemen Citymarketissa on nyt myyty kokonaista lohta kahdeksan euron kilohintaan. Se on alle kaupan ostohinnan eli lohi on palannut nyt monin paikoin sisäänheittotuotteeksi.
Kaupassa kokonaiselle lohelle saattaa usein saada ilmaiseksi fileoinnin, mutta kalan käsittely kannattaa ehdottomasti itsekin opetella. Lohesta saa poistettua ruodot ja leikattua kauniit fileet yksinkertaisella tavalla.
Kalan perkeet kannattaa puolestaan hyödyntää kalaliemen valmistamiseen.
Katso videolta, miten ammattilainen neuvoo käsittelemään lohen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti