Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kari Aihisen takuuvarma puuro-ohje: "En käytä ollenkaan sokeria"

Tuorepuuron voi kasata kerroksittain vaikka lasiin, vinkkaa Kari Aihinen.
Tuorepuuron voi kasata kerroksittain vaikka lasiin, vinkkaa Kari Aihinen.MTV
Julkaistu 19.08.2025 07:44

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Kokki Kari Aihinen suitsuttaa tuorepuuroa.

MTV:n ruokaohjelmistakin tutuksi tullut kokki Kari Aihinen vinkkasi elokuussa Viiden jälkeen -ohjelmassa erilaisia ravitsevia ruokia ja välipaloja. 

Aihinen neuvoi lähetyksessä muun muassa keittämään suosiolla monta annosta pastaa valmiiksi jääkaappiin ja vinkkasi ohjeen proteiinipitoiseen munakkaaseen.

Lue myös: Kari Aihiselta yllättävä vinkki – tekisitkö itse näin pastallesi?

Superhelppo tuorepuuro

Välipalaksi kokki suositteli sen sijaan ikisuosikkiaan, tuorepuuroa. Tuorepuuro valmistetaan yleensä jo edellisenä iltana jääkaappiin tekeytymään, ja sieltä se on helppo napata vaikka mukaan evääksi.

– Minulla on tässä turkkilaista jogurttia ja kotimaisia marjoja. Suurin piirtein saman verran marjoja kuin jogurttia. En käytä nyt ollenkaan sokeria, vaan laitan sinne hunajaa makeuttajaksi, Aihinen selosti.

Vain taivas on rajana tuorepuuron höysteissä. Kokki suosittelee muun muassa erilaisia siemeniä, pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä. 

– Näitä voi fiilistellä joukkoon ja väliin. Ja sitten täysjyväkaurahiutaleita tai kauraleseitä.

Lue myös: Kari Aihinen muistuttaa "unohdetusta ruoasta" – terveellistä ja proteiinipitoista

Suunnittele etukäteen

Aihinen kasasi tuorepuuron kerroksittain lasiin. Loppusilauksena kokki laittoi vielä joukkoon tuoretta basilikaa, joka sopii mainiosti yhteen erityisesti mansikoiden kanssa. 

Kaikkein tärkeintä välipalojen ja muiden aterioiden valmistamisessa on kokin mukaan hyvä ennakkosuunnittelu.

– Nämä pöydän antimet eivät tulleet tähän itsekseen. Suunnittelin, tein kauppalistan ja menin kauppaan. 

Mitä mieltä Kari Aihinen on valmisruoista? Katso videolta tuorepuuron valmistus ja muut ruokavinkit:

6:43Kari Aihinen kehottaa keittämään pastaa jääkaappiin valmiiksiNäin Kari Aihinen tekee tuorepuuron ja muita ravitsevia välipaloja.

Lisää aiheesta:

Kari Aihinen muistuttaa "unohdetusta ruoasta" – terveellistä ja proteiinipitoistaHans Välimäen paras puuro on älyttömän helppo valmistaa – säilyy monta päivääHelppoa! Anun terveellinen mustikkaherkku sopii vaikka aamupalaksiNäin Harri Syrjänen maustaisi makaronilaatikonSyötkö kaurapuuroa? Testaa superhelppoa versiota – tällä ohjeella et voi epäonnistuaJoko olet testannut käänteentekevää puuroa? Puuroekspertti Katja vinkkaa helpon valmistustavan: Et voi mokata!
RuokaPuuroKari AihinenViiden jälkeenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen17:13
    Ruokaniksit

    Tiesitkö? Helppo kikka takaa mikropopcornien onnistumisen

  • Eilen12:02
    Makeat vohvelit

    Vohveli- ja lettutaikinaan kannattaa lisätä yksi tärkeä ainesosa

  • Eilen07:44
    Leivonta

    Juha on leiponut 1,5 miljoonaa korvapuustia – mikä on täydellisen pullan salaisuus?

  • to17:16
    Arkiruoka

    Legendaarinen kanapasta: Tämä kermainen kastike on jättihitti

  • to10:29
    Lounas

    Lounasravintoloissa kiistaton ilmiö – oletko huomannut tätä maanantaisin?