Jauheliha kuuluu suomalaisiin arkiruokiin, mutta aivan kaikkiin ruokalajeihin sitä ei kuitenkaan kannattaisi käyttää.
Kuten aiemmin olemme kertoneet, suomalaiset ovat tilastojen valossa todellista jauhelihakansaa. Lihatiedotuksen mukaan puolet maassamme myytävästä tuoreesta lihasta on jauhelihaa ja sen myynnin arvo on noin puolet lihakaupasta.
Suomen suosituimpien arkiruokien joukossa on useampia jauheliharuokia: takuuvarmoja ikisuosikkeja ovat esimerkiksi jauhelihakastike sekä lihapullat. Yksi jauheliharuokaklassikoista on myös tietysti perinteinen makaronilaatikko.
Jauhelihan käyttö ruoanlaitossa on helppoa, kun vain muistaa raaka-aineen rasvaprosentilla olevan väliä. Esimerkiksi liian vähärasvainen jauheliha väärässä ruokalajissa voi jopa pilata annoksen.