Julkaistu
Pasta bolognese syntyy helposti, kun valmistat sen kokki Harri Syrjäsen reseptillä yhdessä kasarissa.
Ainekset
- 300 g jauhelihaa
- 300 g spagetti
- 1 sipuli
- 1–2 valkosipulinkynttä
- 1 tölkki kuorittuja tomaatteja
- 7–9 dl mietoa lihalientä
- pikku nippu tuoretta basilikaa
- 0,5 dl oliiviöljyä
- parmesaania raastettuna
- suolaa
- mustapippuri
Valmistusohje
- Pilko sipuli, valkosipuli ja basilika hienoksi.
- Ruskista jauheliha oliiviöljyssä kasarissa ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Lisää sipuli ja valkosipuli ja ruskista vielä hetki.
- Lisää tölkkitomaatit ja painele lusikalla paloiksi, lisää lihaliemi ja kiehauta.
- Lisää pasta ja keitä hiljaa hymyillen 16 minuuttia, kunnes pasta on kypsä.
- Pyöräytä sekaan basilika, nosta annos lautaselle ja raasta päälle parmesania.
Katso kaikki Harri Syrjäsen reseptit!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan