Miljonäärin murotaikinaneliöt – Katin syntisen hyvät herkkupalat valmistuvat superhelposti
Hellapoliisi/ Kati Jaakonen
Julkaistu 17.04.2020 11:05
Petra Tuominen
petra.tuominen@mtv.fi
Ainekset
125 g voita tai margariinia
3 dl vehnäjauhoja
¾ dl sokeria
Täyte
50 g voita tai margariinia
½ dl tomusokeria
1 tlk (400 g) makeutettua kondensoitua maitoa
Kuorrute
200 g maitosuklaata
koristerakeita
Valmistusohje
Miljonäärin murotaikinaneliöt valmistuvat näin:
Nypi voi tai margariini ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon sokeri ja sekoita.
Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan tai uunipellille siten, että levy on noin 15x20 cm kokoinen. Paista 200-asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 15 minuuttia.
Valmista sillä välin täyte.
Mittaa kattilaan voi, tomusokeri ja makeutettu kondensoitu maito. Keitä hiljalleen miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Varo polttamasta täytettä. Jäähdytä jääkaapissa.
Levitä seos jäähtyneen pohjan päälle ja nosta hetkeksi jääkaappiin.
Paloittele maitosuklaa syvälle lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut.
Levitä sulanut suklaa jähmettyneen täytteen päälle. Laita hetkeksi jääkaappiin ja leikkaa sitten kauniiksi annospaloiksi.
Koristele halutessasi suklaalastuilla tai kultaisilla koristerakeilla.