Mansikka-Pavlova
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5651480/landscape16_9/1000/563/ae87c4177623fac3925ba0790023a51e/Ek/shutterstock-138833015-11619.jpg)
Kesäinen pavlovakakku saa makua kauden marjoista.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
8 annosta
- 4 munanvalkuaista (huoneenlämpöistä)
- 2 tl viinietikkaa
- 2½ dl tomusokeria
- 2 tl maissijauhoja
- 2 tl vaniljasokeria
- voita vuoan voiteluun
Täyte
- Mansikoita ja/tai muita marjoja
- kermavaahtoa
Valmistusohje
1. Marenkipohja: Kuumenna uuni noin 110 asteeseen. Vatkaa valkuaiset ja viinietikka kovaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään sokeri, maissijauhot ja vaniljasokeri. Lisää seos valkuaisvaahdon joukkoon pienissä erissä koko ajan vatkaten, kunnes taikina on paksua ja kiiltävää.
Kostuta leivinpaperi ja pane se pyöreän kakkuvuoan (halkaisija noin 20 cm) pohjalle. Voitele vuoan reunat. Kaada marenkitaikina vuokaan ja levitä niin, että keskelle jää pieni syvennys täytettä varten. Paista uunissa noin 1,5 tuntia tai kunnes marenki on kullankeltaista. Sammuta uuni ja anna kakkupohjan jäähtyä rauhassa.
2. Kumoa kakkupohja vadille ja irrota leivinpaperi. Kumoa oikein päin tarjoiluvadille.
3. Täytä kermavaahdolla ja koristele marjoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka