Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mansikka-Pavlova

Julkaistu 12.07.2013 12:19

Kesäinen pavlovakakku saa makua kauden marjoista.

  • Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka

8 annosta

  • 4 munanvalkuaista (huoneenlämpöistä)
  • 2 tl viinietikkaa
  • 2½ dl tomusokeria
  • 2 tl maissijauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • voita vuoan voiteluun

Täyte

  • Mansikoita ja/tai muita marjoja
  • kermavaahtoa

Valmistusohje

1. Marenkipohja: Kuumenna uuni noin 110 asteeseen. Vatkaa valkuaiset ja viinietikka kovaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään sokeri, maissijauhot ja vaniljasokeri. Lisää seos valkuaisvaahdon joukkoon pienissä erissä koko ajan vatkaten, kunnes taikina on paksua ja kiiltävää.

Kostuta leivinpaperi ja pane se pyöreän kakkuvuoan (halkaisija noin 20 cm) pohjalle. Voitele vuoan reunat. Kaada marenkitaikina vuokaan ja levitä niin, että keskelle jää pieni syvennys täytettä varten. Paista uunissa noin 1,5 tuntia tai kunnes marenki on kullankeltaista. Sammuta uuni ja anna kakkupohjan jäähtyä rauhassa.

2. Kumoa kakkupohja vadille ja irrota leivinpaperi. Kumoa oikein päin tarjoiluvadille.

3. Täytä kermavaahdolla ja koristele marjoilla.

Lisää aiheesta:

Kevyt kesäkakkuMaijan raparperikakkuMarenkiMarenkikätkötPavlovaIsänpäivän marenkiunelma
PavlovaMansikkakakkuGluteenitonÄitienpäiväKevään juhlatPäivän reseptiKasvisruoka
Syntymäpäivät
Juhlat
GoGreen
Valmistujaiset
Jälkiruoat
Makeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Pavlova
  • 18.06.202007:56
    Raparperi

    Raparperi-pavlova – kuka voisi vastustaa Katin ihanan makeaa kesäkakkua?

  • 21.03.201607:36
    Pääsiäinen

    Pääsiäispavlova

  • 18.02.201300:00
    Marenki

    The Great Pavlova

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Passion-pavlova

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Pavlova