Mansikka-Pavlova

Kesäinen pavlovakakku saa makua kauden marjoista.

8 annosta

  • 4 munanvalkuaista (huoneenlämpöistä)
  • 2 tl viinietikkaa
  • 2½ dl tomusokeria
  • 2 tl maissijauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • voita vuoan voiteluun

Täyte

  • Mansikoita ja/tai muita marjoja
  • kermavaahtoa

Valmistusohje

1. Marenkipohja: Kuumenna uuni noin 110 asteeseen. Vatkaa valkuaiset ja viinietikka kovaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään sokeri, maissijauhot ja vaniljasokeri. Lisää seos valkuaisvaahdon joukkoon pienissä erissä koko ajan vatkaten, kunnes taikina on paksua ja kiiltävää.

Kostuta leivinpaperi ja pane se pyöreän kakkuvuoan (halkaisija noin 20 cm) pohjalle. Voitele vuoan reunat. Kaada marenkitaikina vuokaan ja levitä niin, että keskelle jää pieni syvennys täytettä varten. Paista uunissa noin 1,5 tuntia tai kunnes marenki on kullankeltaista. Sammuta uuni ja anna kakkupohjan jäähtyä rauhassa.

2. Kumoa kakkupohja vadille ja irrota leivinpaperi. Kumoa oikein päin tarjoiluvadille.

3. Täytä kermavaahdolla ja koristele marjoilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.