Kari Aihisen fantastinen lohimunakas on arkiruokahitti: "Sairaan hyvää"

Kaappaus_keittiossa_S7_EPS2_Turku_Savulohimunakas
MTV Oy / Ida Kentala

Jos etsit helppoja arkiruokia, kurkkaa Maikkarin ruokasivujen arkiruokahitit! Tällä kertaa kokataan helppoakin helpompi munakas.

MTV uutisten Makuja-ruokasivujen arkiruokahitti-juttusarjassa nostetaan esiin suomalaisten suosikkiohjeita reseptiarkistostamme. Suosittujen ruokien joukosta löytyy syötävää moneen makuun, niin takuuvarmoja klassikoita kuin uusia hittejäkin. Testaa esimerkiksi tämä supersuosittu lohipasta , nerokas ja nopea ruoka tortilloista, puolessa tunnissa valmistuva paras kermainen kanakastike, tai Henri Alénin mahtava uunilohi.

Arkiruokahittien joukkoon mahtuu myös helppo munakas, joka tuli televisiokatsojille tutuksi Kaappaus keittiössä -ohjelmasta.

Kapen helppo savulohimunakas valmistuu todella nopeasti

Kaappaus keittiössä -ohjelman tuoreimmalla kaudella kokattiin tuttuun tapaan helppoja ja nopeita arkiruokia Kari Aihisen johdolla. Kauden toisessa jaksossa kokkailuintoa etsivä Mari pääsi tekemään ravitsevaa savulohimunakasta.

Kape neuvoi Maria paistamaan munakkaan voissa. Sen jälkeen munakasta hauduteltiin hissukseen pannulla.

– Se saa nyt tulla siellä itsekseen. Ei tarvitse tehdä mitään. Ruoanlaitossa kannattaa ottaa sellainen asenne, että hartiat alas ja iisisti. Hosuminen pois, Kape opasti.

Hetken päästä savulohimunakkaaseen laitettiin runsaat täytteet. Kape kuitenkin muistutti, ettei munakkaaseen ole mikään pakko tunkea niin paljoa täytteitä, vaan vähemmälläkin saa herkullisen aterian aikaiseksi.

– Sairaan hyvää. Fantastista! Kape kuvaili munakasta sitä maistettuaan.

Katso videolta, miten fantastinen savulohimunakas tehdään ja nappaa Kapen ohje: Savulohimunakas Kari Aihisen tapaan


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!