Oletko maistanut? Lahdessa kehiteltiin huippusuosittu kanapasta – koululaisten kestosuosikki!
Nyt kokataan taas arjen parhaita luotto-ohjeita! Arkiruokahitti-juttusarjassamme vinkataan helppoja ja nopeita koko perheen ruokasuosikkeja arkeen. Tällä kertaa kokataan koululaisten suosikkipasta.
Arkiruokahitti-juttusarjassa annetaan estradi lukijoidemme suosikkiohjeille Maikkarin reseptiarkistosta. Hittireseptien joukkoon mahtuu kaikkea kotikeittiön klassikoista uusiin herkkuruokiin. Ota testiin esimerkiksi tämä alkusyksyyn sopiva kantarellipasta, perinteinen ja helppo kanaviillokki , puolessa tunnissa valmistuva paras kermainen kanakastike, tai Henri Alénin mahtava uunilohi.
Nappaa ohje: Palermon pasta
Viikon ruokalistalla kokataan tällä kertaa koululaisten rakastamaa pastaruokaa. Oletko sinä maistanut tätä?
Palermon pasta on todellisuudessa lahtelainen keksintö
Palermon pasta saattaa kuulostaa hienolta, italialaiselta ruokalajilta, mutta todellisuudessa helpon pastaruoan juuret ovatkin Suomen Lahdessa. Palermon pasta tunnetaan parhaiten kouluruokana, ja se voittikin kansallisen kouluruokakilpailun vuosituhannen vaihteessa.
Sittemmin palermon pastasta on kehitelty monenlaisia eri versioita, mutta perusidea ruoassa on sama: helppo pastaruoka valmistuu uunissa, eikä pastaa tarvitse erikseen keitellä kattilassa.
Palermon pastan ohjeen MTV Uutisten Makuja-ruokasivuille loihti Hellapoliisina tunnettu ruoka-alan monitaituri Kati Jaakonen.
– Palermon pasta on mainio arkiruoka ja se maistuu koko perheelle. Helppotekoinen ateria valmistuu helposti työpäivän päätteeksi, tai vaikka valmistaisit sen jo etukäteen edellisenä päivänä.
Nappaa helppo ohje: Palermon pasta
Katso myös video: Tässä on Harri Syrjäsen versio palermon pastasta
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa