Oletko maistanut? Lahdessa kehiteltiin huippusuosittu kanapasta – koululaisten kestosuosikki!

0:41 Oletko aina käyttänyt tätäkin keittiövälinettä väärin? Oikea tapa mullistaa ruoanlaiton
KATSO MYÖS VIDEO: Oletko aina käyttänyt pastalävikköä väärin? Oikea tapa mullistaa ruoanlaiton

Nyt kokataan taas arjen parhaita luotto-ohjeita! Arkiruokahitti-juttusarjassamme vinkataan helppoja ja nopeita koko perheen ruokasuosikkeja arkeen. Tällä kertaa kokataan koululaisten suosikkipasta.

Arkiruokahitti-juttusarjassa annetaan estradi lukijoidemme suosikkiohjeille Maikkarin reseptiarkistosta. Hittireseptien joukkoon mahtuu kaikkea kotikeittiön klassikoista uusiin herkkuruokiin. Ota testiin esimerkiksi tämä alkusyksyyn sopiva kantarellipasta, perinteinen ja helppo kanaviillokki , puolessa tunnissa valmistuva paras kermainen kanakastike, tai Henri Alénin mahtava uunilohi.

Nappaa ohje: Palermon pasta

Viikon ruokalistalla kokataan tällä kertaa koululaisten rakastamaa pastaruokaa. Oletko sinä maistanut tätä?

Palermon pasta on todellisuudessa lahtelainen keksintö

Palermon pasta saattaa kuulostaa hienolta, italialaiselta ruokalajilta, mutta todellisuudessa helpon pastaruoan juuret ovatkin Suomen Lahdessa. Palermon pasta tunnetaan parhaiten kouluruokana, ja se voittikin kansallisen kouluruokakilpailun vuosituhannen vaihteessa.

Sittemmin palermon pastasta on kehitelty monenlaisia eri versioita, mutta perusidea ruoassa on sama: helppo pastaruoka valmistuu uunissa, eikä pastaa tarvitse erikseen keitellä kattilassa.

Palermon pastan ohjeen MTV Uutisten Makuja-ruokasivuille loihti Hellapoliisina tunnettu ruoka-alan monitaituri Kati Jaakonen

– Palermon pasta on mainio arkiruoka ja se maistuu koko perheelle. Helppotekoinen ateria valmistuu helposti työpäivän päätteeksi, tai vaikka valmistaisit sen jo etukäteen edellisenä päivänä.

Nappaa helppo ohje: Palermon pastaKatso myös video: Tässä on Harri Syrjäsen versio palermon pastasta

0:48
Myös Harri Syrjänen on tehnyt palermon pastaa.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja