Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Michael Björklundin "pudotustesti" paljastaa, onko lihapulla oikeasti hyvä

Michael Björklund jakaa lihapullavinkkejään.
Michael Björklund jakaa lihapullavinkkejään.Shutterstock/Visit Åland
Julkaistu 24.01.2025 07:42

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Mistä tunnistaa hyvän lihapullan?

Ahvenanmaalainen kokki Michael "Micke" Björklund jakaa ruotsalaislehti Expressenille lihapullavinkkejään. 

Michael Björklund tunnetaan muun muassa Ruotsin Robinson-ohjelman voittajana. Lisäksi hän on voittanut Vuoden kokki -kilpailun sekä Suomessa että Ruotsissa.

Lue myös: Mitä eineslihapullat oikeasti sisältävät? Otimme selvää

Expressenin mukaan Micken rakkaus klassiseen ruoanlaittoon tekee hänestä myös lihapullaekspertin. Kokilla onkin takataskussaan vinkki erinomaisten lihapullien tunnistamiseen. 

Micken mukan lihapullan koostumus paljastaa paljon.

– Kunnon lihapullan tunnistaa siitä, kun sen nostaa ilmaan ja pudottaa. Jos se menee hajalle, se on hyvä lihapulla. Mutta jos se pomppii, niin se on luultavasti teollisuuden tuotos.

Myös kokki Kari Aihinen on aiemmin jakanut vinkkejään täydellisten lihapullien valmistamiseen. Aihisen lihapullien ohje on yksi MTV Uutisten Makuja-ruokasivujen suosituimmista.

Lue myös: Teetkö lihapullat näin? Kari Aihinen paljastaa parhaan tavan: "Ei koskaan paisteta uunissa!"

Katso videolta Aihisen lihapullavinkit:

6:13Kari Aihinen paljastaa parhaan lihapullataikinan salaisuuden – teetkö itse näin?Lihapullat Kari Aihisen tapaan.

Lisää aiheesta:

Näin Harri Syrjänen maustaisi makaronilaatikonTeetkö lihapullat näin? Kokin suosikkiohje: "Ei koskaan paisteta uunissa"Mitä ruokaa jauhelihasta? Hans Välimäki vinkkaa helpon huippuohjeen: "Aijaijai"Kari Aihisen oleellinen vinkki kananmunien paistoon: Teetkö itse näin?Mistä tunnistaa, että lohi on tuoretta? Kari Aihisen vinkillä se selviää – ja samalla opit paistamaan kalan oikein!Näin huippukokki Harri Syrjänen valmistaa lihapullat – pois jää yksi tärkeänä pidetty ainesosa: "Pullista tulee muuten liian kovia"
RuokaRuoanlaittoArkiruokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen16:46
    Ravintolat

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan

  • Eilen08:21
    Juusto

    Mozzarellaa vai burrataa? Tässä juustojen erot

  • ke16:07
    Turvallisuus

    Tätä ruokaa saa syödä vain 2 grammaa päivässä

  • ke11:05
    Suklaa

    Tunnettujen liköörikonvehtien valmistus lopetettu yllättäen: "Pitääkö juuri ennen joulua...?"

  • ke08:15
    Aamiainen

    Tätä aamupalaa ravitsemusterapeutti suosittelee