Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Michael Björklundin "pudotustesti" paljastaa, onko lihapulla oikeasti hyvä

Michael Björklund jakaa lihapullavinkkejään.
Michael Björklund jakaa lihapullavinkkejään.Shutterstock/Visit Åland
Julkaistu 24.01.2025 07:42

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Mistä tunnistaa hyvän lihapullan?

Ahvenanmaalainen kokki Michael "Micke" Björklund jakaa ruotsalaislehti Expressenille lihapullavinkkejään. 

Michael Björklund tunnetaan muun muassa Ruotsin Robinson-ohjelman voittajana. Lisäksi hän on voittanut Vuoden kokki -kilpailun sekä Suomessa että Ruotsissa.

Lue myös: Mitä eineslihapullat oikeasti sisältävät? Otimme selvää

Expressenin mukaan Micken rakkaus klassiseen ruoanlaittoon tekee hänestä myös lihapullaekspertin. Kokilla onkin takataskussaan vinkki erinomaisten lihapullien tunnistamiseen. 

Micken mukan lihapullan koostumus paljastaa paljon.

– Kunnon lihapullan tunnistaa siitä, kun sen nostaa ilmaan ja pudottaa. Jos se menee hajalle, se on hyvä lihapulla. Mutta jos se pomppii, niin se on luultavasti teollisuuden tuotos.

Myös kokki Kari Aihinen on aiemmin jakanut vinkkejään täydellisten lihapullien valmistamiseen. Aihisen lihapullien ohje on yksi MTV Uutisten Makuja-ruokasivujen suosituimmista.

Lue myös: Teetkö lihapullat näin? Kari Aihinen paljastaa parhaan tavan: "Ei koskaan paisteta uunissa!"

Katso videolta Aihisen lihapullavinkit:

6:13Kari Aihinen paljastaa parhaan lihapullataikinan salaisuuden – teetkö itse näin?Lihapullat Kari Aihisen tapaan.

Lisää aiheesta:

Näin Harri Syrjänen maustaisi makaronilaatikonTeetkö lihapullat näin? Kokin suosikkiohje: "Ei koskaan paisteta uunissa"Mitä ruokaa jauhelihasta? Hans Välimäki vinkkaa helpon huippuohjeen: "Aijaijai"Kari Aihisen oleellinen vinkki kananmunien paistoon: Teetkö itse näin?Mistä tunnistaa, että lohi on tuoretta? Kari Aihisen vinkillä se selviää – ja samalla opit paistamaan kalan oikein!Näin huippukokki Harri Syrjänen valmistaa lihapullat – pois jää yksi tärkeänä pidetty ainesosa: "Pullista tulee muuten liian kovia"
RuokaRuoanlaittoArkiruokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen11:30
    Linnan juhlat

    Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!

  • Eilen06:45
    Marjat

    Kaksi todellista kuitupommia: Löytyykö näitä marjoja pakastimestasi?

  • pe16:52
    Ravitsemus

    Mitä päivälliseksi? Tätä Hanna Partanen suosittelee perussalaattiainesten sijaan – "Paljon enemmän kuitua"

  • pe08:50
    Ravitsemus

    Näin saat salaatin joukkoon helposti kuitua ja proteiinia

  • to18:59
    Ruokaniksit

    Tämän helpommaksi ei valkosipulin kuoriminen enää voi mennä