Kari Aihisen currylla maustettu savulohipasta
![Copyright: MTV. Currylla maustettu savulohipasta](https://im.mtvuutiset.fi/image/6660930/landscape16_9/1600/900/b1f7341e8c18de9623087b208a5d8130/mP/currylla-maustettu-savulohipasta.jpg)
Keittiömestari Kari Aihinen paljastaa yhden arkiruokasuosikeistaan Kape 24 h -kirjassa (Tammi 2017). Tämä pasta on simppeli ja herkullinen!
Ainekset (4 annosta)
- tuoretta tilliä
- 200 g kylmäsavulohta
- 200 g lämminsavulohta
- pastaa (esim. spagettia tai pennepastaa)
- puolikas purjo
- 1 rkl voita
- 3 tl curryjauhetta
- 3 dl kuohukermaa
- 0,5 prk (75 g) ranskankermaa
- 1 rkl vastapuristettua sitruunamehua
- mustapippuria myllystä
- (suolaa)
Valmistusohje
Silppua tilli ja leikkaa lohet reilun kokoisiksi paloiksi. Tarkista, että kala on ruodotonta.
Kiehauta vesi isossa kattilassa ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Siivilöi.
Huuhtaise ja pilko purjo ja paista sitä voissa kevyesti. Älä ruskista. Lisää curryjauhe ja kypsennä hetki, kunnes purjo pehmenee hieman. Lisää kerma ja keitä kastiketta kokoon noin 5 minuuttia. Sekoita lohipalat varovasti joukkoon. Viimeistele ranskankermalla, sitruunamehulla ja tillisilpulla. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.
Tarjoa spagetin tai pennepastan kanssa. Valmista lisukkeeksi vaikka värikäs salaatti.
Vinkki: Maista aina ruokaa ennen suolan lisäämistä. Savukalat ovat monesti sen verran suolaisia, ettei suolaa välttämättä tarvitse lisätä. Sitruunamehu tasapainottaa lohipastan suolaisuutta ja rasvaisuutta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka