Henri Alén vinkkaa todella helpon tavan valmistaa kasvikset: "Nopea ja kaikille maistuva lisuke tai kelpo ateria sellaisenaan"

Parsakaalin kypsennys: Samulin kikalla täydellinen lopputulos! 0:48 Parsakaalin kypsennys: Samulin kikalla täydellinen lopputulos!
KATSO MYÖS VIDEO: Näin parsakaali kannattaisi kypsentää. Paras tapa täydelliseen lopputulokseen!

Arkiruokahitti-juttusarjassamme vinkataan helppoja ja nopeita koko perheen ruokasuosikkeja. Nämä uunissa paahdetut kasvikset ovat helppoa arkiruokaa parhaimmillaan.

Nyt kokataan jälleen arkea helpottavia suosikkiruokia! Arkiruokahitti-juttusarjan reseptien joukkoon mahtuu kaikenlaista aina kotikeittiön klassikoista uusiin herkkuruokiin. Oletko jo testannut esimerkiksi rahaa säästävää hävikkisalaattia, mahtavaa arkiruokaa pakaste-altaan aarteesta, törkeän hyvää Harri Syrjäsen kantarellipastaa tai Hannan nerokasta versiota pinaattiletuista?

Kotimaisten juuresten kausi alkaa olla parhaimmillaan, joten tällä kertaa kokataan maistuva kasvislisuke. 

Helppo lisuke kasviksista: "Ihan kullanarvoinen juttu"

Keittiömestari Henri Alén vinkkaa Henkan keittiössä -kirjassa yhden omista kasvissuosikeistaan: simppelin lisukkeen, jossa paahdetut kasvikset ryyditetään parmesaanilla. Alén kertoo kirjassaan, että resepti syntyi jo vuosia sitten ja on vakiinnuttanut paikkansa kokin omassa keittiössä. 

– Nopea ja kaikille maistuva lisuke tai kelpo ateria sellaisenaan – ihan kullanarvoinen juttu. Tarvittavat vihannekset löytyvät yleensä jääkaapin juureslaatikosta, josta ne huutavat apua viimeisinä elinpäivinään. Paahtaminen tuo niihin makeutta ja karvautta. Kyytiin kunnon loraus oliiviöljyä, päälle raastettua parmesaania ja tilkka sitruunamehua – kasvisruokaa parhaimmillaan. 

Kasviksia ja juureksia voi vaihdella sen mukaan, mitä kaapista sattuu löytymään. 


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!