Arkiruokahitti! Pirjon nerokas salaatti säilyy jopa pari viikkoa jääkaapissa: "On edullinen"

Lantturaaste 2 purkkisalaatti Pirjo Toikkanen
Tee Pirjon purkkisalaattia kerralla iso satsi ja nautiskele eväänä useamman päivän ajan. Pirjo Toikkanen

Jos etsit helppoja arkiruokia, kurkkaa Maikkarin ruokasivujen arkiruokahitit! Tämä Pirjon nerokas talvisalaatti on oiva lisuke tammikuun aterioille.

MTV uutisten Makuja-ruokasivujen arkiruokahitti-juttusarjassa nostetaan esiin suomalaisten suosikkiohjeita reseptiarkistostamme. Suosittujen ruokien joukosta löytyy syötävää moneen makuun, niin takuuvarmoja klassikoita kuin uusia hittejäkin. Testaa esimerkiksi tämä supersuosittu lohipasta , nerokas ja nopea ruoka tortilloista, puolessa tunnissa valmistuva paras kermainen kanakastike, tai Henri Alénin mahtava uunilohi.

Arkiruokahittien joukkoon mahtuu myös talvinen salaatti, joka on mainio lisuke arjen aterioille. 

Pirjon purkkisalaatti valmistuu helposti ja säilyy pitkään

"Rouva Kasviksena" tunnettu ruokatoimittaja ja kotitalouspettaja Pirjo Toikkanen loihti muutama vuosi sitten täydellisen salaattireseptin suomalaisten kiireiseen arkeen. Talven parhaassa purkkisalaatissa hyödynnetään satokauden edullisia raaka-aineita, esimerkiksi lanttua.

– Halusin talvisalaatin, jota voi muunnella, jota voi tehdä isomman erän kerralla ja joka säilyy noin pari viikkoa. Helpottaa arkea, on edullinen, sopii lähes ruoan kuin ruoan yhteyteen, Pirjo avasi salaatin taustoja.

Rouva Kasvista kiehtoi myös ajatus siitä, että salaatin pääraaka-aineena käytettäisiin jotain hieman rujompaa, jota ei osata tarpeeksi arvostaa. 

– Lanttu jos joku on sellainen, harvoin näkee siitä mitään intohimoista. Lanttu on suorastaan kiehtova kasvis! Toikkanen ylistää. 

Lantun hyvä puoli raaka-aineena on myös sen säilyvyys. Toikkanen kertoo syöneensä ensimmäistä erää lantturaastettaan peräti kahden viikon ajan – ja maku vain parani. Jos varioit salaattia erilaisilla yrteillä, ota huomioon raaka-aineiden säilyvyys. Kaikki yrtit eivät kestä pitkää säilytystä. 

Videolla: Testaa myös lämmin halloumisalaatti

Lämmin halloumisalaatti – testaa Katin helppo resepti! 0:49


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!