Arkiruokahitti! Pirjon kaalilaatikkoa rakastavat jopa kaalinvihaajat: "Sen salaisuus on..."

Kaalilaatikko Rouva Kasvis Pirjo TOikkanen
Kaalilaatikko on arkiruokien klassikko! Pirjo Toikkanen

Mitä tänään ruoaksi? Juttusarjassamme nostetaan esiin MTV Uutisten Makuja-ruokasivujen parhaita arkiruokaohjeita. Nyt kokataan syksyn ehdotonta suosikkia, kaalilaatikkoa.

Etsitkö hyviä ruokaohjeita arjen kiireiden keskelle? MTV Uutisten Makuja-ruokasivujen arkiruokahitti-juttusarjassa nostetaan esiin suomalaisten suosikkiohjeita Maikkarin reseptiarkistosta.

Suosittujen reseptien joukosta löytyy niin kotikeittiön klassikoita kuin uusia hittejäkin. Ota testiin esimerkiksi tämä supersuosittu lohipasta , nerokas ja nopea ruoka tortilloista, puolessa tunnissa valmistuva paras kermainen kanakastike, tai Henri Alénin mahtava uunilohi.

Kaalilaatikko, jota rakastavat jopa kaalinvihaajat!

Kaalilaatikko on yksi syysruokien ehdottomista klassikoista. Jos kaalilaatikko ei tähän mennessä ole lukeutunut suosikkiruokiisi, kannattaa kokeilla reseptiä, jossa kaalinmaku on huomattavasti miedompi. Rouva Kasviksena tunnetun ruokatoimittaja ja kotitalousopettaja Pirjo Toikkasen mukaan kaalinystäväksi voi aina opetella.

Katso lisää Pirjon ohjeita Rouva Kasvis -blogista.

– Minulla on oikean pehmeä ja hyvä kaalilaatikkoresepti. Sen salaisuus on, että en ruskista kaaleja tummaksi, enkä hauduta pitkään. Keitän kaalia muun valmistelun ajan. 

Perinneohjeissa kaalia yleensä haudutetaan pitkään ja ruskistetaan kunnolla, jolloin kasviksen maku ja tuoksu vahvistuu. 

Rouva Kasviksen kaalilaatikon suosio perustuu paitsi lyhyeen haudutusaikaan myös laatikkoon lisättävään kermaan. 

– Kun olen yhdistänyt ainekset, niin laitan laatikkoon ruokakermaa. Senkin voi valita, laittaako ruokakerman sijaan vaikka kaurakermaa. Kerma pehmentää ruokalajia entisestään ja lapsetkin tykkäävät.

Testaa toinen arkiruokahitti, uunifetaravioli:

Uunifetaraviolit – Uunifetapasta-Jennin uusi arkiruokahitti 1:49

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.