Henri Alénin parmesaanilla maustetut paahdetut vihannekset

uunijuurekset 1
Shutterstock

"Nopea ja kaikille maistuva lisuke tai kelpo ateria sellaisenaan – ihan kullanarvoinen juttu. Tarvittavat vihannekset löytyvät yleensä jääkaapin juureslaatikosta, josta ne huutavat apua viimeisinä elinpäivinään", Henri Alén kertoo reseptistään. Reseptissä käytetyt vihannekset ovat täysin viitteellisiä. Käytä niitä, joita juureslaatikostasi löytyy ja kokeile reippaasti eri variaatioita.

Ainekset

  • 3 porkkanaa
  • 1 parsakaali
  • puolikas kukkakaali
  • 1 rasia ruusukaalia
  • 1 fenkoli
  • ½ dl hyvää oliiviöljyä
  • suolaa
  • 10 lehteä salviaa
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • 1 dl raastettua parmesaania
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

Parmesaanilla maustetut paahdetut kasvikset valmistuu näin: 

  1. Harjaa porkkanat puhtaiksi ja paloittele karkeasti. Leikkaa parsakaali nupuiksi. Paloittele kukkakaali. Palat saavat olla reilun kokoisia. Halkaise ruusukaalit ja leikkaa fenkoli lohkoiksi.
  2. Laita kaikki kulhoon ja lisää mukaan puolet oliiviöljystä. Mausta suolalla ja sekoita.
  3. Lämmitä uuni 200 asteiseksi ja laita vihannekset pellille. Paahda uunissa noin 25-30 minuuttia tai kunnes vihannekset ovat kauniin ruskeita, mutta napakoita.
  4. Laita vihannekset takaisin kuloon ja lisää mukaan salvianlehdet, sitruunamehu, loput oliiviöljystä ja parmesaanijuusto. Mausta vielä ripauksella suolaa ja valkopippurilla. Sekoita kevyesti ja tarjoile heti kuumana. 

Resepti: Henri Alén, Henkan keittiössä (Readme 2020)
Kuva: Kuvituskuva, Shutterstock

Reseptissä käytetyt vihannekset ovat täysin viitteellisiä. Käytä niitä, joita juureslaatikostasi löytyy ja kokeile reippaasti eri variaatioita.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.