Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Henri Alénin parmesaanilla maustetut paahdetut vihannekset

Shutterstock
Julkaistu 24.09.2020 14:21

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 3 porkkanaa
  • 1 parsakaali
  • puolikas kukkakaali
  • 1 rasia ruusukaalia
  • 1 fenkoli
  • ½ dl hyvää oliiviöljyä
  • suolaa
  • 10 lehteä salviaa
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • 1 dl raastettua parmesaania
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

Parmesaanilla maustetut paahdetut kasvikset valmistuu näin: 

  1. Harjaa porkkanat puhtaiksi ja paloittele karkeasti. Leikkaa parsakaali nupuiksi. Paloittele kukkakaali. Palat saavat olla reilun kokoisia. Halkaise ruusukaalit ja leikkaa fenkoli lohkoiksi.
  2. Laita kaikki kulhoon ja lisää mukaan puolet oliiviöljystä. Mausta suolalla ja sekoita.
  3. Lämmitä uuni 200 asteiseksi ja laita vihannekset pellille. Paahda uunissa noin 25-30 minuuttia tai kunnes vihannekset ovat kauniin ruskeita, mutta napakoita.
  4. Laita vihannekset takaisin kuloon ja lisää mukaan salvianlehdet, sitruunamehu, loput oliiviöljystä ja parmesaanijuusto. Mausta vielä ripauksella suolaa ja valkopippurilla. Sekoita kevyesti ja tarjoile heti kuumana. 

Resepti: Henri Alén, Henkan keittiössä (Readme 2020)
Kuva: Kuvituskuva, Shutterstock

Reseptissä käytetyt vihannekset ovat täysin viitteellisiä. Käytä niitä, joita juureslaatikostasi löytyy ja kokeile reippaasti eri variaatioita.

Lisää aiheesta:

Grillattu porkkanasalaatti ja jogurttikastikettaHellapoliisin Tulinen Mifu-kasvispaistosHaalea vegesalaattiKylmä paprikakeittoIso thai-salaattiKylmä savukassler peston kera
Grillatut kasviksetUunijuureksetLisäkeruoatKasvisruoka

"Nopea ja kaikille maistuva lisuke tai kelpo ateria sellaisenaan – ihan kullanarvoinen juttu. Tarvittavat vihannekset löytyvät yleensä jääkaapin juureslaatikosta, josta ne huutavat apua viimeisinä elinpäivinään", Henri Alén kertoo reseptistään. Reseptissä käytetyt vihannekset ovat täysin viitteellisiä. Käytä niitä, joita juureslaatikostasi löytyy ja kokeile reippaasti eri variaatioita.

Tuoreimmat aiheesta

Grillatut kasvikset
  • 21.10.202111:11
    Nopeat ja helpot

    Grillattu salaatti airfryerissa

  • 26.05.202112:32
    Hellapoliisi

    Feta-kasvisnyytit – helppo grillilisuke

  • 14.05.202112:24
    Nopeat ja helpot

    Kari Aihisen grillattua broccolinia ja maapähkinävinegrettiä

  • 24.09.202014:21
    Uunijuurekset

    Henri Alénin parmesaanilla maustetut paahdetut vihannekset

  • 28.07.201710:01
    Huomenta Suomi

    Grillattua purjoa, sydänsalaattia ja herneitä Hollandaisen, yrttijugurtin ja punasipulivinegreten kanssa