Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Henri Alénin supersimppeli lisuke kasviksista – tätä kokki tekee itsekin säännöllisesti: "Ihan kullanarvoinen juttu"

6:25Perunakin voi olla luksusruokaa – keittiömestari Filip Langhoff kertoo, mitä juureksia kannattaisi nyt ostaa kaupasta
Julkaistu 26.09.2020 14:02

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Kokki Henri Alén vinkkaa simppelin reseptin paahdettuihin kasviksiin. Lisuke kruunataan vielä parmesaanilla, jolloin koko perheen hitti on valmis. 

Videolla keittiömestari Filip Langhoffin ajankohtaiset juuresvinkit. Hän nimeää yhden kasviksen, jota nyt erityisesti kannattaisi ostaa kaupasta. 

Henri Alénin uunituore Henkan keittiössä -keittokirja (Readme 2020) kokoaa yhteen kokin suositut arkiruokareseptit vuosien varrelta. Teoksessa on yhdistetty vuonna 2015 ilmestynyt Vuoden keittokirja sekä vuoden 2019 Arkiruokaa ja makumuistoja. Lopputuloksena on paketti ideoita ja inspiraatiota arkikokkauksen värittämiseksi koko vuoden tarpeeseen. 

Henkan keittiössä -kirjaReadme

Henri Alénin lähes 500-sivuisesta Henkan keittiössä -kirjasta (Readme 2020) löytyy reseptejä jokaiseen vuodenaikaan. Osa niistä valmistuu vartissa, osan voi laittaa uuniin ja tehdä sillä aikaa muita juttuja. Osa toimii niin lisukkeina kuin valmiina aterioinakin. Kirja perustuu aikaisemmin ilmestyneisiin Arkiruokaa ja makumuistoja sekä Vuoden keittokirjaan.

– Osa kirjan ruoista valmistuu vartissa, osan voi laittaa uuniin ja tehdä sillä aikaa muita juttuja, osa muuntuu tarpeeen mukaan iltaruoasta juhlavampaan sunnuntaiateriaan, Alén kertoo teoksensa takakannessa.

Resepteissä hyödynnetään kaapin pohjalle jääneitä raaka-aineita, eikä tehdä mitään liian vaikeaa. Arki on Alénin mielestä muutenkin ihan tarpeeksi hankalaa.

– Vaikka olen ollut kokkina yli 20 vuotta, on minullakin haaste. Arkiruoka. Lasittunut katse työpäivän jälkeen, huutava nälkä. Tilanteesta on luovuus ja ruoanlaiton ilo kaukana, Alén kuvailee.

Helppo kasvislisuke on kokin oma suosikki

Kirjassa Alén vinkkaa yhden omista kasvissuosikeistaan: simppelin lisukkeen, jossa paahdetut kasvikset ryyditetään parmesaanilla. Alén kertoo, että resepti syntyi jo vuosia sitten ja on vakiinnuttanut paikkansa kokin omassa keittiössä. 

– Nopea ja kaikille maistuva lisuke tai kelpo ateria sellaisenaan – ihan kullanarvoinen juttu. Tarvittavat vihannekset löytyvät yleensä jääkaapin juureslaatikosta, josta ne huutavat apua viimeisinä elinpäivinään. Paahtaminen tuo niihin makeutta ja karvautta. Kyytiin kunnon loraus oliiviöljyä, päälle raastettua parmesaania ja tilkka sitruunamehua – kasvisruokaa parhaimmillaan. 

Alénin reseptissä olevia kasviksia ja juureksia voi vaihdella sen mukaan, mitä kaapista sattuu löytymään. 

Katso resepti: Henri Alénin parmesaanilla maustetut paahdetut vihannekset

Lisää aiheesta:

Henri Alén vinkkaa todella helpon tavan valmistaa kasvikset: "Nopea ja kaikille maistuva lisuke tai kelpo ateria sellaisenaan"Linnea lisää kermaisen lohikeiton joukkoon ainesosan, joka saa kalasopan maistumaan taivaalliseltaArkiruokahitti! Henri Alénin tosi helppo lisuke kasviksista: "Ihan kullanarvoinen juttu"Henri Alén vinkkaa "nälässä ja tyhjäpäisessä tilassa" keksimänsä arkiruoan: "Ensisijaisesti helppo ja nopea, mutta ihmeellisen hyvä – ihmelohi siis"Henri Alén ylistää Raija-tädin helppoa kanaruokaa: "Ihanan mureaa ja suussa sulavaa – nopeaa, kohtuuhintaista ja ennen kaikkea täyttävää"Henri Alén paljastaa, miksi kasvikset maistuvat ravintolassa niin hyvältä – yksi kikka sen tekee: "Uskomattoman hyviä!"
RuokaHenri AlénMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 07:43
    Halpa vs. kallis

    Testasimme kauppojen halvimmat merkit: Mikä omenamehuista on paras?

  • Eilen17:14
    Ruokakauppa

    100 päivää jouluun! Näin saat joulukonvehteja yli puolet halvemmalla

  • Eilen11:01
    Pasta

    Pastasta ja perunasta saa terveellisempää yhdellä kikalla

  • Eilen07:45
    Puuro

    Kaurapuuron joukkoon kannattaa nyt laittaa yksi ainesosa

  • 14.9.17:33
    Leivonta

    Kakkuleipuri antoi asiakkaalle tilauksen ja pyysi anteeksi – pian selvisi syy