Rahaa säästävä salaatti! Sinultakin löytyy luultavasti raaka-aineet tähän näppärään arkiruokaan

Voiko hyvää ja ravitsevaa ruokaa tehdä enää halvalla? Asiantuntijalta selkeät vinkit 2:03 Voiko hyvää ja ravitsevaa ruokaa tehdä enää halvalla? Asiantuntijalta selkeät vinkit
KATSO MYÖS VIDEO: Voiko hyvää ruokaa tehdä halvalla? Asiantuntija kertoo, mitä nyt kannattaa ostaa kaupasta.

Arkiruokahitti-juttusarjassamme vinkataan helppoja ja nopeita koko perheen ruokasuosikkeja. Nyt kokataan Marttojen vinkkaamaa salaattia, joka valmistuu näppärästi jääkaapin jämistä.

Nyt kokataan jälleen arkea helpottavia suosikkiruokia! Arkiruokahitti-juttusarjan reseptien joukkoon mahtuu kaikkea kotikeittiön klassikoista uusiin herkkuruokiin. Oletko jo testannut esimerkiksi supersuosittua lohipastaa, Sadun mahtavia kalapuikkoja, törkeän hyvää Harri Syrjäsen kantarellipastaa tai Hannan nerokasta versiota pinaattiletuista?

Nyt on aika taikoa hävikistä herkkua.

Näppärä salaatti jääkaapin jämistä

Voiko näillä hinnoilla tehdä ruokaa, joka on yhtä aikaa ravitsevaa sekä halpaa? Kysymykseen vastasi MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa lokakuussa Marttojen kehittämispäällikkö Emmi Tuovinen. Tuovinen suositteli kokeilemaan esimerkiksi oman perheensä suosikkiarkiruokaa, linsseillä rikastettua kasvissosekeittoa.

Yhdeksi selkeäksi säästötavaksi nimettiin Viiden jälkeen -ohjelmassa myös hävikin vähentäminen.

– Hävikin vähentäminen on mielettömän hyvä vinkki, Tuovinen totesi.

Ruokahävikin syntyminen on Tuovisen mukaan sama kuin laittaisi rahaa suoraan roskiin.

Konkreettisia keinoja hävikin vähentämiseen on monenlaisia. Yksi keinoista on hävikkiuhan alla olevien raaka-aineiden hyödyntäminen uusiksi ruokalajeiksi. Marttojen ohjeella valmistuu esimerkiksi maukas ja lämmin hävikkisalaatti, jota voi varioida loputtomiin.

– Voit korvata kasviksia ja yrttejä sellaisilla kasviksilla, jotka löytyvät omasta jääkaapistasi – mitä enemmän käytät, sitä isommalle porukalle voit salaattia tarjota. Salaatti maistuu kylmänä myös huomenna tai eväänä, Martat vinkkaavat.

Katso myös video: Kekseliäs kesäkurpitsavinkki villitsi suomalaiset: Testaa suositut kesäkurpizzat!

Kekseliäs kesäkurpitsavinkki villitsi suomalaiset: Testaa suositut kesäkurpizzat! 0:29
Joko testasit kesäkurpizzat?

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!