Huikean hyvää paahtoleipää! Yhdellä ainesosalla teet ihmeitä: "Ehkä maailman paras voileipä"

Tiesitkö tätä leivänpaahtimestasi? Tärkeä yksityiskohta jäänyt monilta huomaamatta 0:26 Tiesitkö tätä leivänpaahtimestasi? Tärkeä yksityiskohta jäänyt monilta huomaamatta
KATSO MYÖS VIDEO: Tiesitkö tätä leivänpaahtimestasi? Tärkeä yksityiskohta jäänyt monilta huomaamatta

Arkiruokahitti-juttusarjassamme vinkataan helppoja ja nopeita koko perheen ruokasuosikkeja. Myös lämpimistä leivistä saa halutessaan täyttävän arkiruoan.

Nyt kokataan jälleen arkea helpottavia suosikkiruokia! Arkiruokahitti-juttusarjan reseptien joukkoon mahtuu kaikenlaista aina kotikeittiön klassikoista uusiin herkkuruokiin. Oletko jo testannut esimerkiksi rahaa säästävää hävikkisalaattia, mahtavaa arkiruokaa pakaste-altaan aarteesta, törkeän hyvää Harri Syrjäsen kantarellipastaa tai Hannan nerokasta versiota pinaattiletuista?

Tällä kertaa tehdään todellisia lämpimien voileipien klassikoita. 

Valkokastike maailman parhaiden leipien salaisuus?

Mikko Takalan ja Sami Rekolan Voileipäkirja-teoksessa (Readme 2019) esitellään monta suomalaisten rakastamaa leipäklassikkoa. Mukana on esimerkiksi legendaarinen, grillattu kinkku-juustovoileipä croque monsieur. Tämä ranskalainen brasserie-klassikko on leipä, joka kuuluu lähes yleissivistykseen. 

– Ehkä maailman paras voileipä on yhtä kuin kaksi viipaletta paahtoleipää, juusto, kinkku ja se valkokastike, joka kohottaa leivän välipalasta kokonaiseksi ateriaksi, Voileipäkirjan tekijät hehkuttavat.

Leipää voi myös varioida esimerkiksi lisäämällä sen päälle paistetun kananmunan. Tällöin leivästä tulee virallisesti croque madame.

Jos haluat panostaa, tee leivän valkokastike itse. Jos laiskottaa, osta kastike valmiina.

 

Katso myös video: Halpa vs. kallis: Mikä suomalainen ruisleipäpala on paras? 

Mikä suomalainen ruisleipäpala on paras? Vastakkain perinteinen pussileipä, paistopistetuote ja kotileipomon herkku 7:03
Vastakkain perinteinen pussileipä, paistopistetuote ja kotileipomon herkku

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!