Upea juustotarjotin on illanistujaisten takuuvarma hitti. Juustojen tarjoilussa tulee kuitenkin olla tarkkana, sillä täydellisen makuelämyksen takaamiseksi eri juustot tulisi leikata juuri niille tarkoitetulla tavalla.
Tiedätkö, miten eri juustolajit leikataan tismalleen oikein?
Popular Science -sivusto haastatteli Lauren Tothia, joka on newyorkilaisen Murray’s Cheese -juustokaupan koulutus- ja kurssipäällikkö. Laurenin mukaan on jopa synti, jos hyvä juusto leikataan väärin. 
Kuinka juustot leikataan oikeaoppisesti
Lauren kertoo, että jokaisessa juustopalassa tulee olla yhtä paljon kuorta, reunaa sekä sisusta. Näin kukaan ei saa palasta, joka on pelkkää sisusta tai kuorta. 
– Juuston leikkaaminen oikealla tavalla varmistaa, että vieraasi saavat täydellisen makukokemuksen, ja he pääsevät maistamaan juustosta parasta mahdollista versiota, Lauren kertoo.
Mutta pelkästään tekstuuri ja muoto eivät kerro kaikkea, vaan jokaiselle juustolajille on oma tapansa leikata se.  Jos ei ole ihan varma, miten juusto leikataan ja annostellaan oikein, Lauren kannustaa opettelemaan juustojen eri tekstuureja ja muotoja.
Esimerkiksi pyöreät juustot leikataan viipaleiksi, kovat, suorakulmaiset juustot leikataan pitkittäin ja kolmionmuotoiset juustot ohuemmiksi kolmioiksi. Juoksevat ja pehmeät juustot kuten brie tai camembert ovat vaikeita leikkaa paloiksi, joten ne voidaan puolittaa.






