Yksi suurimmista virheistä, jonka voit tehdä tarjoillessasi juustoja – voi pilata makuelämyksen hetkessä!

Juustot
Shutterstock

Vaikka moni nauttii juustojen kanssa punaviiniä, tästä makuparista kannattaisi viiniasiantuntijan mukaan luopua, jos et halua suuhusi metallista ja kuivaa makua. 

Katso videolta niksit siihen, kuinka saat ruoat säilymään kauemmin. 

Jos haluat nauttia juustoista parhaalla mahdollisella tavalla, älä koskaan nauti juustojen kanssa punaviiniä. Näin kehottaa viiniasiantuntija Amelia Singer Business Insider -sivuston haastattelussa. Asiantuntijan mukaan punaviiniä ei kannata valita etenkään voimakkaiden juustojen kumppaniksi.

Moka voi pilata sekä juuston että viinin maun

Vaikka punaviini on yleensä juuri se juoma, jota monet ovat tottuneet nauttimaan juustojen kanssa, viiniasiantuntija kannustaa rikkomaan rutiineja. Parhaimmassa tapauksessa saatat löytää juustoista ja viineistä aivan uusia makuelämyksiä. 

– Voimakkaat juustot voivat olla melko happoisia, etenkin vuohenjuusto ja monet kovat juustot. Ja kun yhdistät ne viinin kanssa, jossa ei yleensä ole samaa happamuutta, vaan alkoholia ja tanniineja, lopputulos on ristiriidassa. Hapokkuus, tanniinit ja alkoholipitoisuus vain korostuvat, asiantuntija selittää.

– Se tulee kuivattamaan viinisi ja juustosi täysin. Ei hyvä.

Hapokkaat juustot kaipaavat kumppanikseen hapokkaan viinin, jollainen löytyy yleensä valkoviinien kategoriasta. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!