Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Yksi suurimmista virheistä, jonka voit tehdä tarjoillessasi juustoja – voi pilata makuelämyksen hetkessä!

Shutterstock
Julkaistu 31.05.2018 13:11

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Vaikka moni nauttii juustojen kanssa punaviiniä, tästä makuparista kannattaisi viiniasiantuntijan mukaan luopua, jos et halua suuhusi metallista ja kuivaa makua. 

Katso videolta niksit siihen, kuinka saat ruoat säilymään kauemmin. 

Jos haluat nauttia juustoista parhaalla mahdollisella tavalla, älä koskaan nauti juustojen kanssa punaviiniä. Näin kehottaa viiniasiantuntija Amelia Singer Business Insider -sivuston haastattelussa. Asiantuntijan mukaan punaviiniä ei kannata valita etenkään voimakkaiden juustojen kumppaniksi.

Moka voi pilata sekä juuston että viinin maun

Vaikka punaviini on yleensä juuri se juoma, jota monet ovat tottuneet nauttimaan juustojen kanssa, viiniasiantuntija kannustaa rikkomaan rutiineja. Parhaimmassa tapauksessa saatat löytää juustoista ja viineistä aivan uusia makuelämyksiä. 

LUE MYÖS: Olet luultavasti aina leikannut juustosi väärin – näin se kuuluisi tehdä

– Voimakkaat juustot voivat olla melko happoisia, etenkin vuohenjuusto ja monet kovat juustot. Ja kun yhdistät ne viinin kanssa, jossa ei yleensä ole samaa happamuutta, vaan alkoholia ja tanniineja, lopputulos on ristiriidassa. Hapokkuus, tanniinit ja alkoholipitoisuus vain korostuvat, asiantuntija selittää.

– Se tulee kuivattamaan viinisi ja juustosi täysin. Ei hyvä.

Hapokkaat juustot kaipaavat kumppanikseen hapokkaan viinin, jollainen löytyy yleensä valkoviinien kategoriasta. 

Lähde: BusinessInsider

Lisää aiheesta:

Tiesitkö? Näin punaviinille kannattaa tehdä ennen sen juomistaEthän lisää jääpalaa viskilasiin? Kardinaalimoka voi pilata laatujuomasi maun hetkessä Viinimoka, johon sinäkin olet sortunut – ravintoloitsija kumoaa yleisen harhaluulon: ”Saatat yllättyä positiivisesti” Ruoat ja viinit, joita ei kannata yhdistää – asiantuntijalta tyrmäys klassiselle makuparille: ”Pahin mahdollinen yhdistelmä”Viiniasiantuntija kannustaa: Tarjoile samppanjaa ranskalaisten kera – etkä voit mennä pieleen!Drinkkiasiantuntija tyrmää alkoholimyyttejä: "Lusikka kuoharipullossa ei auta"
JuustoViinivinkitMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Juusto
  • 29.10.08:23
    Halpa vs. kallis

    Kauppojen halvimmat juustot testissä – tämä edam voitti

  • 24.10.17:32
    Ruoka

    Näitä juustoja suomalaiset nyt himoitsevat – nappaa vinkit täydelliseen juustolautaseen

  • 24.10.08:18
    Ruoka

    Mustaleima, punaleima ja sinileima – mitä eroa on emmentaljuustoilla?

  • 30.8.08:01
    Espanja

    Tällaista on maailman kallein homejuusto – kypsytetty kosteissa luolissa

  • 18.8.18:45
    Ruoka

    Joko testasit kahden ainesosan "pikajuuston"? Jennin älynväläyksestä hitti