Pakastettavaksi soveltuvat parhaiten kovat- tai puolikovat, ruoanlaittoon tarkoitetut juustot.
VIDEO: Katso videolta vinkit ruoan säilyvyyden pidentämiseksi.
Iso kimpale tarjousjuustoa houkuttelisi, mutta juuston säilyvyys tuottaa päänvaivaa. Ei hätää, sillä ylimääräisen juuston voi myös pakastaa. Ennen pakastusta kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että aivan kaikkia juustolaatuja ei pakastimeen kannata laittaa.
Monet kovat- ja puolikovat juustot soveltuvat pakastettaviksi, mutta toisin on pehmeiden ja kermaisten juustojen laita. Sulaminen saa nimittäin pehmeissä juustoissa aikaan heran erottumisen, jonka seurauksena pehmeät juustot muuttuvat helposti rakenteeltaan rakeiseksi mössöksi.
Älä pakasta juustoa isoina kimpaleina
Juusto säilyy pakastimessa parhaiten raastettuna ja annospusseihin pakattuna. Vaihtoehtoisesti voit myös leikata juuston pienempiin paloihin ja kääriä ne kelmuun ennen pakastusta.
Älä koskaan kääri kelmuun! Pahin moka, jonka voit juuston säilytyksessä tehdä
Juustoja ei suositella pakastettavaksi isoina paloina.


