Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Olet luultavasti aina leikannut juustosi väärin – näin se kuuluisi tehdä

Ei näin. Kovan suorakulmaisen juuston leikkaaminen tulisi aloittaa pitkittäissuunnassa. Kuvituskuva.
Ei näin. Kovan suorakulmaisen juuston leikkaaminen tulisi aloittaa pitkittäissuunnassa. Kuvituskuva.Shutterstock
Julkaistu 06.01.2018 08:08

Valpuri Haapala

valpuri.haapala@mtv.fi

Juustojen leikkaamisen voi kokea omaksi taiteenlajikseen, mutta vaikkei näin olisikaan, ei kalliin herkun makua halua veitsenkärjellä pilata.

Väärä leikkaustapa voi nimittäin johtaa siihen, että osassa juustopaloista maku ja rakenne kärsivät. Samat käsittelytavat eivät kuitenkaan sovi kaikille juustoille.

Good Housekeeping Institute jakoi neuvonsa oikeaoppiseen juustojen leikkaamiseen.

Pyöreät juustot

Pitkät, epätasaisen pituiset siivut eivät tee oikeutta näille herkullisille juustoille, kuten camembertille sekä brielle. Saadaksesi tasakokoisia annoksia, aloita leikkaaminen juustokiekon keskeltä jakamalla se kahdeksi samankokoiseksi osaksi. Puolita tämän jälkeen kiekon puolikkaat, ja jatka palojen puolittamista varmistaen, että jokaiseen niistä tarttuu mukaan suussa sulavan herkullista, pehmeää keskustaa.

Kovat suorakulmaiset juustot 

Leikkaa tämän tyypin juustot, kuten cheddar ja leicester, pitkittäin samankokoisiksi annoksiksi. Etene tämän jälkeen poikittain asetetun veitsen kanssa kohti juuston keskustaa ja saat täydellisiä kuutioita esimerkiksi cocktail-tikkuihin.

Kolmion muotoiset juustot

Kolmikulmaisia juustoja ovat esimerkiksi brie ja stilton. Tätä juustotyyppiä leikattaessa on tärkeä katkaista ensimmäiseksi kolmion kärki. Leikkaa tämän jälkeen juusto tasaisen kokoisiksi paloiksi, joissa jokaisessa on osuutensa kärjen lähistön pehmeästä keskustasta.

Tasakattoisen pyramidin muotoiset juustot

Myös näiden juustojen herkullisin osuus piilee syvälle juustopalan sisällä. Sitä saa jokaiseen annokseen, kun leikkaamisen aloittaa juuston keskeltä edeten siitä veitsen kanssa kohti palan reunoja. 

Lähde: Good Housekeeping Institute

***

Koko juustokiekko ei välttämättä katoa suihin yhden illan aikana. Katso alla olevalta videolta vinkit niin juuston kuin muidenkin tavallisten ruoka-aineiden säilömiseen.

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Pilkotko omenan näin? Neljällä viillolla täydelliset viipaleet Olethan maistanut? Legendaariseen juustoruokaan jää himo: "Helppo ja valtavan maukas ruokalaji"Mietitkö, mitä kokata ystävänpäivänä? Tämä nerokas pizzaratkaisu on varmasti jokaisen mieleenEthän pilaa makuelämystä? Näin eri juustot pitäisi oikeasti leikataVoiko juuston kuoren syödä? Näissä tapauksissa se on enemmän kuin sallittua – ja näissä se ei missään nimessä kannataTiesitkö? Juustoja voi pakastaa – kunhan muistat nämä seikat!
JuustoRuokaniksitMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Juusto
  • 29.10.08:23
    Halpa vs. kallis

    Kauppojen halvimmat juustot testissä – tämä edam voitti

  • 24.10.17:32
    Ruoka

    Näitä juustoja suomalaiset nyt himoitsevat – nappaa vinkit täydelliseen juustolautaseen

  • 24.10.08:18
    Ruoka

    Mustaleima, punaleima ja sinileima – mitä eroa on emmentaljuustoilla?

  • 30.8.08:01
    Espanja

    Tällaista on maailman kallein homejuusto – kypsytetty kosteissa luolissa

  • 18.8.18:45
    Ruoka

    Joko testasit kahden ainesosan "pikajuuston"? Jennin älynväläyksestä hitti